Τα καλύτερα και τα χειρότερα SUV κατά το Consumer Reports

Τα καλύτερα και τα χειρότερα SUV κατά το Consumer Reports

Το επίσημο έντυπο της Ένωσης Καταναλωτών των ΗΠΑ αξιολόγησε όλα τα SUV της αμερικανικής αγοράς, και ιδού τα συμπεράσματά του.

Στον φετινό πίνακα αξιολόγησης του Consumer Reports (CR), τα SUV που διακρίθηκαν στις συγκεκριμένες κατηγορίες προέρχονται από την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Για όσους αμφισβητούν την εγκυρότητα της αξιολόγησης, θα πούμε ότι το Consumer Reports αγοράζει ανώνυμα όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει. Οι δοκιμές γίνονται σε πίστα και σε δρόμους του Connecticut, και κάθε αυτοκίνητο περνά 50 ξεχωριστές δοκιμασίες.

Ως Best Subcompact SUV (καλύτερο μικρό SUV) κρίθηκε το Subaru XV Crosstrek, που όπως ξέρουμε είναι η crossover έκδοση του προηγούμενου Impreza. Πάντως το CR έκρινε ότι το Impreza είναι καλύτερο από το XV. Ως χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας κρίθηκε το FIAT 500X στην έκδοση Easy.

Η Subaru πήρε την πρώτη διάκριση και στη μικρομεσαία (για τις ΗΠΑ) κατηγορία, όπου Best Compact SUV αναδείχθηκε το Forester. Τελευταίο στη βαθμολογία, το Jeep Cherokee Laredo.

Ως Best Midsized SUV από τις δοκιμές του CR αναδείχθηκε το Toyota Highlander (δεν πωλείται στην Ελλάδα), που έχει 8 θέσεις, έναν «ρωμαλέο» V6 3,5 λίτρων και –κατά παραγγελία– υβριδικό σύστημα. Η τελευταία θέση πήγε στο Jeep Wrangler Unlimited Sahara.

Η Fiat Chrysler κέρδισε πάντως την κατηγορία Best Large SUV με το Dodge Durango, ενώ εδώ τελευταίο κατατάχτηκε ένα ιαπωνικό μοντέλο, το Toyota Sequoia Limited.

Αναμενόμενα για πολλούς, οι Γερμανοί πήραν και τις δύο κατηγορίες πολυτελείας. Best Luxury Compact SUV αναδείχθηκε η Porsche Macan και Best Luxury Midsized/Large SUV το Audi Q7. Στις τελευταίες θέσεις αντίστοιχα, το Land Rover Discovery Sport HSE και η Cadillac Escalade Premium.

Πέρα από τα SUV βαθμολογήθηκαν και τα –ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ– φορτηγάκια pick-up, στα οποία η Fiat Chrysler επίσης πήρε τη νίκη, με το Ram 1500. Περιέργως, και εδώ τελευταίοι ήταν οι Ιάπωνες, με το Toyota Tacoma SR5.

[Πηγή: Consumer Reports]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube