Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία γίνονται ηλεκτροκίνητα

Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία γίνονται ηλεκτροκίνητα

H Deutsche Post φιλοδοξεί μέχρι το 2050 ο στόλος της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία παρουσίασαν στην Κολωνία, από κοινού με την Ford, ένα νέο μεγάλο φορτηγό που μεταφέρει φορτίο 1,35 τόνων και διαθέτει αυτονομία 200 χλμ. Στόχος η χρήση 5.000 ηλεκτροκίνητων μέχρι τέλη του 2017.
 
Εν μέσω του σκανδάλου ντίζελ στη Γερμανία και με δεδομένο το χλιαρό ενδιαφέρον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση, τα Γερμανικά Ταχυδρομεία (Deutsche Post), παρουσίασαν στην Κολωνία από κοινού με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford ένα μεγάλο ηλεκτροκίνητο φορτηγό, με την επωνυμία Streetscooter Work XL. Στόχος των γερμανικών ταχυδρομείων, στα οποία, ας σημειωθεί, ανήκει και η εταιρεία ταχυμεταφορών DHL, είναι μέχρι το 2050 ο στόλος της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά οχήματα. 
 
Το νέο ηλεκτροκίνητο Transporter είναι ο μεγάλος αδελφός δύο μικρότερων μοντέλων που κατασκευάζονται εδώ και καιρό στο Άαχεν και θα πωλείται και σε ενδιαφερόμενους τρίτους.
Στην παρουσίαση το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Post Γιούργκεν Γκέρντες έκανε λόγο για θεαματική ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μεταφορικά οχήματα. Όπως τόνισε, το νέο μοντέλο διευρύνει τον ηλεκτρικό στόλο της επιχείρησης και είναι ιδανικό για την διανομή πακέτων σε αστικά κέντρα. Κατά την εκτίμηση του Γιούργκεν Γκέρντες, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον του ντίζελ στη Γερμανία επέδρασε θετικά στη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα.
 
Το Streetscooter Work XL που σχεδιάστηκε από κοινού με την Ford, βασίζεται σε σασί του γνωστού Ford Transit, το οποίο ωστόσο κατασκευάζεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των γερμανικών ταχυδρομείων. Το μοντέλο είναι σε θέση να μεταφέρει φορτίο 1.350 κιλών και διαθέτει αυτονομία μέχρι και 200 χιλιομέτρων.
 
 
O μεγαλύτερος ηλεκτροκίνητος στόλος στη Γερμανία
 
Η Deutsche Post προτίθεται να συμπεριλάβει στον στόλο της μέχρι τα τέλη του 2018 περίπου 2.500 νέα Streetscooter Work XL. Ήδη σήμερα τα γερμανικά ταχυδρομεία διαθέτουν τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο στην Γερμανία με συνολικά 3.000 φορτηγάκια και 10.500 ηλεκτρικά ποδήλατα (Pedelec) για τους ταχυδρόμους.
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο η γερμανική εταιρία διαθέτει στόλο 92.000 συμβατικών οχημάτων, στη Γερμανία ο στόλος φθάνει τα 47.000 οχήματα, 3.000 από τα οποία είναι ηλεκτροκίνητα. Στόχος των γερμανικών ταχυδρομείων είναι ο συνολικός αριθμός των ηλεκτροκίνητων να αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2017 στα 5.000.
 
Την ίδια στιγμή η Deutsche Post είναι σήμερα και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων στη χώρα. Οι υπεύθυνοι της μονάδας κατασκευής στο Άαχεν εισήγαγαν πλέον και δεύτερη βάρδια με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή σε συνολικά 15.000 οχήματα το χρόνο. Παράλληλα τα ταχυδρομεία σχεδιάζουν και δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτροκίνητων φορτηγών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση και τρίτων.
 
[Πηγή: Deutsche Welle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube