Συνεργασία Porsche και Mark Webber σε σκληροπυρηνικά μοντέλα

Συνεργασία Porsche και Mark Webber σε σκληροπυρηνικά μοντέλα

Ο Mark Webber έχει ήδη συμφωνήσει με την Porsche να αναλάβει ρόλο-κλειδί στην εξέλιξη των μελλοντικών μοντέλων τα, σε συνέχεια της ανάμιξής του στη νέα 911 GT2 RS.

Σε δηλώσεις του στο Goodwood Festival of Speed, ο Mark Webber, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής F1 και πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής 2015, είπε ότι ζήτησε από την Porsche να συμμετάσχει στην εξέλιξη της νέας GT2 RS, ως κάτοχος της προηγούμενης γενιάς.

«Ήλπιζα και ήμουν αρκετά επιθετικός προκειμένου να ασχοληθώ με αυτούς τους τύπους -το ήξερα πως θα συμβεί. Η δουλειά στο Nordschleife ήταν πολύ σημαντική για να βάλω τα θεμέλια και να καταλάβω το αυτοκίνητο στο όριο σε συνθήκες δοκιμών. Έθεσα τα όρια του φακέλου εξέλιξης για το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα και έπειτα δούλεψα με τα παιδιά, προκειμένου για να βρω μικρά πράγματα που θα μπορούσαμε να δούμε και πάνω στα οποία θα μπορούσαμε να δουλέψουμε. Ήταν διασκεδαστικό, πραγματικά ευχάριστο και πολύ διαφορετικό από τους αγώνες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το τελικό προϊόν», είπε ο Webber.

Όσον αφορά το μέλλον του με την Porsche, ύστερα από την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση τον περασμένο χρόνο, ο Webber είπε ότι η εμπλοκή του στην εξέλιξη μοντέλων δεν θα είναι πλήρους απασχόλησης, αλλά είναι φυσικό να βοηθά στις δοκιμές και στην εξέλιξη αυτοκινήτων προσανατολισμένων στη χρήση πίστας.

«Σαφώς και δεν θα είναι πλήρης απασχόληση για μένα, το αντίθετο. Με την Porsche έχω την ευκαιρία να κάνω διαφορετικά πρότζεκτ και προφανώς ότι είχαμε μια συνεργασία για ένα αυτοκίνητο δρόμου ανοίγει ξεκάθαρα μια πόρτα», είπε ο Αυστραλός.

Με βάση λοιπόν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μόνο, η GT2 RS φαίνεται να είναι το εφαλτήριο του Webber για να μπει στον κόσμο της εξέλιξης και των δοκιμών των αυτοκινήτων. Και η πιο ισχυρή 911 για το δρόμο, με 700 άλογα και την αρωγή του Mark Webber στην εξέλιξή του, υπόσχεται να είναι ένα τρομακτικό όπλο για την πίστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube