H Continental εξελίσσει πλατφόρμα αυτόνομων αυτοκινήτων

H Continental εξελίσσει πλατφόρμα αυτόνομων αυτοκινήτων

Η Continental ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις της με το BMW Group, την Intel και την Mobileye στην δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας αυτόνομα κινούμενων οχημάτων.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε στο Βερολίνο η συνεργασία της Continental με το BMW Group, την Intel και την Mobileye, με τον γερμανό προμηθευτή να συνεισφέρει τόσο hardware όσο και λογισμικό.

Το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της παράλληλης εξέλιξης μηχανικών μερών, λογισμικού αλλά και της μεταξύ τους προσαρμογής έχει οδηγήσει την αυτοκινητοβιομηχανία σε συνέργειες μεταξύ σημαντικών εταιρείων, τόσο κατασκευαστών μεταξύ τους, όσο και με βασικούς προμηθευτές ζωτικών εξαρτημάτων. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μιλάμε απλώς για έναν προμηθευτή, αλλά για έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως η Continental, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής λογισμικού αλλά και hardware οδηγικών βοηθημάτων.

Με μια ανακοίνωσή της η Continental γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας νέας πλατφόρμας για αυτόνομα οχήματα με σκοπό η παραγωγή της να καταστεί συμφέρουσα για παραγωγή. Ξεκαθαρίζοντας ότι η τεχνογνωσία θα πουληθεί σε άλλους κατασκευαστές καθώς η ίδια δεν έχει τέτοιες  βλέψεις και δεν σκοπεύει να αλλάξει προσανατολισμό.

«Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υψηλότατες απαιτήσεις της αυτόνομης οδήγησης μέσω ενός πλάνου στο οποίο εμπλέκονται περισσότερες από μία βιομηχανίες. Θα βοηθήσει να επιταχύνουμε την εξέλιξη και να μειώσουμε τα κόστη σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι αν ο καθένας προσπαθεί μόνος του», δήλωσε ο CEO της Continental, Elmar Degenhart.

Πέρσι, για τον ίδιο σκοπό, η BMW είχε ξεκινήσει μια συνεργασία με την αμερικανική Intel και την ισραηλινή Mobileye που εξειδικεύεται στους έξυπνους χάρτες. Από τότε στην κοινοπραξία έχει ενταχθεί και η Delphi. Στόχος είναι να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, ενδεχομένως και έτοιμο για την αγορά, το 2021. Νωρίτερα φέτος, τον Απρίλιο, η Daimler και η Bosch είχαν επίσης ανακοινώσει ότι επιταχύνουν τις διαδικασίες εξέλιξης της δικής τους πλατφόρμας.

Πηγή Automotive News

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube