Suzuki: Μοντέλα που βασίζονται σε Toyota θα πωλούνται σύντομα στην Ευρώπη

Suzuki: Μοντέλα που βασίζονται σε Toyota θα πωλούνται σύντομα στην Ευρώπη

Toyota και Suzuki συμφώνησαν σε μια συνεργασία-μαμούθ: Η Suzuki θα βάλει στην ευρωπαϊκή αγορά δύο υβριδικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στο RAV4 και στην Corolla.

Ένα σχεδόν χρόνο πριν, γράφαμε ότι Toyota και Suzuki εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο συνεργασίας που θα ενδυνάμωνε τη θέση των δύο εταιρειών κύρια στην αγορά της Ινδίας. Σήμερα Toyota και Suzuki ανακοίνωσαν μια νέα ευρεία συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει την παραγωγή δύο μοντέλων από τη Suzuki που θα βασίζονται στο RAV4 και την Corolla TouringSports της Toyota και θα απευθύνονται την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες είχαν υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη εταιρικής σχέσης το 2017 και συμφώνησαν τώρα σε «συγκεκριμένες λεπτομέρειες». Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα παντρέψει τη δύναμη της Toyota στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και τη δύναμη της Suzuki στις τεχνολογίες για compact οχήματα. Η Toyota θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες που παράγει η Suzuki στο Τichy της Πολωνίας, αλλά παράλληλα θα δίνει στη Suzuki υβριδικούς κινητήρες.

Η συμφωνία έχει επίσης σχεδιαστεί για να βοηθήσει και τις δύο επιχειρήσεις να «αναπτυχθούν σε νέους τομείς», και θα περιλαμβάνει κοινή συνεργασία σε παραγωγή και ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η Toyota και η Suzuki δηλώνουν όμως πως πάρα την όποια συνεργασία «θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται δίκαια και ελεύθερα ο ένας τον άλλον».

Στη συμφωνία προβλέπεται επίσης ότι οι δύο εταιρείες θα εργαστούν παράλληλα για την ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην αγορά της Αφρικής και της Ινδίας. Συγκεκριμένα στην Ινδία, μια από τις ταχέως αναδυόμενες αγορές, η Toyota θα επιφορτιστεί με την κατασκευή του Suzuki Vitara Brezza, ενώ η Suzuki θα προμηθεύει στην Toyota τις πλατφόρμες Ciaz και Ertiga.
    
Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε ότι «η επέκταση της επιχειρηματικής μας συνεργασίας με τη Suzuki θα μας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε σε μια εποχή όπου όλα φαίνονται να αλλάζουν στην αυτοκίνηση».  

Από την πλευρά του, ο Osamu Suzuki αρκέστηκε να πει πως «εκτιμούμε την ευγενική προσφορά της Toyota για να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την υβριδική τεχνολογία της».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube