Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το «τέρας» του Ντόναλντ Τράμπ [video]

Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το «τέρας» του Ντόναλντ Τράμπ [video]

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε τις κορυφαίες προδιαγραφές ασφαλείας που ενσωματώνει

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει το δικό του «τέρας», αφού ως φάινεται δεν εμπιστεύεται αυτό που χρησιμοποιούσε ο προκάτοχός του. 
 
Έτσι και παρά το γεγονός ότι προς το παρόν μετακινείται με τη προεδρική λιμουζίνα που χρησιμοποιούσε ο Μπάρακ Ομπάμα, οι εργασίες ολοκλήρωσης της δικής του λιμουζίνας προχωρούν πυρετωδώς. 

 
Μάλιστα το motor1 κατάφερε και δημοσίευσε κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το νέο «τέρας» που όπως φαίνεται βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης, με τις πληροφορίες να θέλουν να παραδίδεται πιο σύντομα από όσο αρχικά είχε προγραμματιστεί. 
 
Αισθητικά το αυτοκίνητο βασίζεται στο Escalade της Cadillac αλλά από εκεί και πέρα τίποτα δεν είναι ίδιο με το αυτοκίνητο παραγωγής. 
Η προεδρική λιμουζίνα, «το κτήνος», καταπίνει βενζίνη και ως τέτοιο, καθώς καίει 63,5 lt/100 km, τιμή αντίστοιχη μονοθεσίου της Formula 1. Κύριο αίτιο για αυτή την θηριώδη τιμή είναι τα πρόσθετα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θωράκιση και φτάνουν τα βάρος του αυτοκνήτου στα 6.800 kg
Αυτό ίσχυε για τη λιμουζίνα του Ομπάμα, με τις πληροφορίες να θέλουν αυτήν του Τράμπ να αγγίζει τα 8.000 kg, σημάδι ότι η θωράκισή της είναι ακόμη πιο βαριά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πόρτες λόγω του μαγάλου τους βάρους είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν από μέσα. 

 
Το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου είναι επίσης θωρακισμένο και καλυμμένο με ειδικό αφρό για προστασία από θραύση σε περίπτωση ατυχήματος και από πυρά μικρών πυροβόλων όπλων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με σύστημα πυρόσβεσης, ειδικούς μηχανισμούς κλειδώματος, κάμερα νυχτερινής όρασης στη μάσκα και στρατιωτικών προδιαγραφών θωράκιση με πρόσθετα, αφαιρούμενα φύλλα φάιμπεργκλας στα φτερά και στις πόρτες.
 
Η καμπίνα της βενζινοκίνητης προεδρικής λιμουζίνας V8 είναι μονωμένη για προστασία από βιοχημική επίθεση και είναι εφοδιασμένη με κρυπτο-δορυφορικό τηλέφωνο και ειδικό σύστημα interactive video. Η θωράκιση των θυρών έχει πάχος κάτι παραπάνω από 20 cm(!), και τα αλεξίσφαιρα τζάμια 13 cm, προσφέροντας την απόλυτη προστασία από τρομοκρατική που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτοκίνητο.
Παράλληλα η καμπίνα έχει δικό της αυτόνομο σύστημα εφοδιασμού με οξυγόνο, ενώ σε ειδική κρύπτη υπάρχουν ακόμη και φιάλες αίματος συμβατές με αυτό του Προέδρου. 
 
Αυτά είναι κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιτρέπουν να δημοσιοποιηθούν, διότι είναι βέβαιο πως το «τέρας» έχει επίσης μια σειρά από συστήματα τα οποία φυσικό είναι να κινούνται στη ζώνη του «άκρως απόρρητον»
 
Αυτό πάντως που είναι βέβαιο, είναι πως το καινούργιο «τέρας» του Ντόναλντ Τράμπ θα έχει πνευματική ανάρτηση μετά την λαχτάρα που είχαν πάθει με το προηγούμενο, όταν λόγω μεγάλου μεταξονίου το αυτοκίνητο είχε κολλήσει στη ράμπα ενός γκαράζ (δείτε το βίντεο που δημοσιεύουμε). 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube