Στο σφυρί το Ford Focus WRC 2001 του McRae, με το οποίο νίκησε στο Ακρόπολις

Στο σφυρί το Ford Focus WRC 2001 του McRae, με το οποίο νίκησε στο Ακρόπολις

Η Silverstone Auctions είναι έτοιμη να βγάλει σε δημοπρασία ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό. Ένα Ford Focus WRC με μεγάλη ιστορία, καθώς ήταν το αυτοκίνητο του Colin McRae σε τρεις νίκες και, παραλίγο, ένα δεύτερο τίτλο.

Η αρχική τιμή στο Silverstone Auctions Season Opener έχει τεθεί στα £300-350.000, δηλαδή περίπου 400.000 ευρώ. Κάτι μας λέει όμως ότι τα πονταρίσματα που θα δεχτεί θα ανεβάσουν το νούμερο σε επταψήφια επίπεδα. Και αυτό δεν είναι παράλογο, αν σκεφτεί κανείς τι αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο Ford Focus WRC. 

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό του 2001, το οποίο κατασκευάστηκε από την M-Sport ειδικά για το απαιτητικό ράλι Ακρόπολις της ίδιας χρονιάς. Με οδηγό τον Colin McRae και συνοδηγό το Nicky Grist κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στον εθνικό μας αγώνα, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε και δύο ακόμα νίκες, σε Κύπρο και Αργεντινή. Το εν λόγω αγωνιστικό, με πινακίδες Y4 FMC, έμελλε να είναι το μοιραίο όχημα που ο Σκωτσέζος σχεδόν διέλυσε στο ράλι Ουαλίας, χάνοντας έτσι για λίγο ένα δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Η αγωνιστική ομάδα της Ford προχώρησε στα σχετικά μαζέματα, ώστε να του επιτρέψει να συμμετάσχει και σε ορισμένους αγώνες WRC στο καλεντάρι του 2002. Κατόπιν το πούλησε σε ιδιώτη, συνεχίζοντας την καριέρα του στο Βρετανικό BTRDA. Τα χρόνια πέρασαν και όταν πλέον ήρθε η ώρα το αυτοκίνητο να αποσυρθεί, ο ιδιοκτήτης του φρόντισε να απευθύνει σε έναν ειδικό, ώστε να το επαναφέρει στις αρχικές του προδιαγραφές, του 2001.

colin

Οπτικά, τα πάντα είναι στη θέση τους. Η πινακίδα, τα λογότυπα της Martini, με αυτά της Valvoline και της Movistar, ακόμα και τα ονόματα των McRae και Grist, στα πίσω τζάμια. Και μηχανολογικά όμως, το αυτοκίνητο παραμένει πλήρως λειτουργικό. Με την τετρακίνηση, το σειριακό κιβώτιο, τα φρένα και τις αναρτήσεις του WRC. 

Το όλο πακέτο συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο αρχείο, γεμάτο πληροφορίες για την ιστορία του αυτοκινήτου. Αυτό καλύπτει τα πρώτα δύο χρόνια στο WRC, καθώς και τα επόμενα, όπου και αν αγωνίστηκε. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου 2022. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται, ας σπεύσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube