Στην πατρίδα των Mercedes-Benz και Porsche επιμένουν «ντίζελ»

Στην πατρίδα των Mercedes-Benz και Porsche επιμένουν «ντίζελ»

Η κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν θα υπακούσει στην πρωτόδικη απόφαση για εξορισμό των ντίζελ από τη Στουτγάρδη, αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσης.

Το γερμανικό κρατίδιο της Baden-Wuerttemberg, Βάδης-Βυρτεμβέργης για να μην μπερδευόσαστε (όπως λέμε Γλάδστωνος!), πατρίδα της Mercedes-Benz και της Porsche, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον απόφασης του δικαστηρίου που την υποχρεώνει να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα ντίζελ στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Στουτγάρδης.

Κάτι που σημαίνει ότι η απαγόρευση δεν θα τεθεί σε ισχύ στην αρχή του 2018, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η κυβέρνηση αυτής της νοτιοδυτικής περιοχής της Γερμανίας δήλωσε τη Δευτέρα που μας πέρασε ότι θα ασκήσει έφεση. Η απόφασή της αυτή έρχεται σε συνέχεια της ετυμηγορίας ενός δικαστηρίου, βάσει της οποίας η απαγόρευση ήταν ο μόνος τρόπος για να τηρηθούν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα οξείδια του αζώτου και τις εκπομπές σωματιδίων. Η Στουτγάρδη αναφέρει τακτικό επίπεδο ρύπανσης πάνω από τα καθορισμένο ασφαλές επίπεδο που έχουν καθοριστεί από την ΕΕ.

Η Baden-Wuerttemberg, που διοικείται από έναν συνασπισμό συντηρητικών και περιβαλλοντολόγων Πράσινων, είχε ήδη πει ότι θα μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου πριν αποφασίσει εάν και πότε θα επιβάλλει την απαγόρευση που ζήτησε η περιβαλλοντική ομάδα DUH από τον Ιανουάριο του 2018.

Από τότε, τον Σεπτέμβριο του 2015, που το Volkswagen Group παραδέχτηκε ότι παραπλανούσε στις δοκιμές μέτρησης ρύπων, τα αυτοκίνητα ντίζελ έχουν ελεγχθεί για τις εκπομπές NOx, που κατηγορούνται για ως αιτία αναπνευστικών προβλημάτων.

Ο DUH πήγε στο δικαστήριο ύστερα από δύο μήνες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο της VW, προσπαθώντας να εξαναγκάσει την πόλη της Στουτγάρδης, η οποία φιλοξενεί επίσης τους προμηθευτές Robert Bosch και Mahle, να βελτιώσει δραστικά την ποιότητα του αέρα, απαγορεύοντας τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Η προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας σημαίνει ότι η απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί εν αναμονή εκκρεμοδικίας.

Η πόλη δήλωσε από τότε ότι θα εμποδίσει τα αυτοκίνητα ντίζελ που δεν συμμορφώνονται με τα τελευταία πρότυπα εκπομπών, μόνο κατά τις ημέρες που η μόλυνση είναι υψηλή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube