Στη Ρωσία το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Στη Ρωσία το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2018 για να ανακουφίσει τις παραγωγικές ανάγκες της εταιρείας.

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου της Mercedes-Benz είχε γίνει κατά κάποιο τρόπο σίριαλ.

Ο αρχικός προγραμματισμός το προέβλεπε στη Ρωσία, όμως από τότε και μέχρι πρότινος οι πληροφορίες ανέφεραν συχνά πυκνά ότι μπορεί να φτιαχτεί και στην Πολωνία.

Ο λόγος φαίνεται πως ήταν οι ασταθείς οικονομικοί παράγοντες της ρωσικής οικονομίας, η οποία χάνει ένα μεγάλο μέρος της πρόσφατης αίγλης της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πιθανώς στην Πολωνία το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Τώρα όμως φαίνεται ότι το τοπίο ξεκαθαρίζει και ότι το αρχικό πλάνο θα επικρατήσει. Όλα δείχνουν ότι η Daimler θα ξεκινήσει να κατασκευάζει το νέο εργοστάσιο μέσα στο 2018, αφού o υπουργός Βιομηχανίας κι Εμπορίου της Ρωσίας το δήλωσε ήδη σε συνέντευξή του.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπογραφεί το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο ουσιαστικά θα σημάνει και την έναρξη της κατασκευής. Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται κοντά στη Μόσχα και προβλέπεται ότι θα κατασκευάζει περί τα 30.000 SUV ετησίως, με την αρχική επένδυση να κάνει λόγο για περίπου 200 εκ. ευρώ.

Η Mercedes-Benz πάντως δεν είναι η μόνη premium εταιρεία που θα κατασκευάζει αυτοκίνητα στη Ρωσία, αφού το ίδιο κάνουν ήδη τόσο η Audi όσο και η BMW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων Mercedes-Benz στην Πολωνία

Ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχουν πληροφορίες που θέλει την τελευταία (την BMW) να ενισχύει τη συνεργασία της με τη Daimler επάνω στο κομμάτι των κοινών προμηθευτών για εξαρτήματα που δεν είναι καίριας σημασίας για το χαρακτήρα των μοντέλων των δύο εταιρειών.

Η εν λόγω συνεργασία είναι κάτι που ξεκίνησε το 2008 και είχε να κάνει με εξαρτήματα όπως τα λάστιχα και οι σκελετοί των καθισμάτων.

Δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πλάνο που θα ακολουθηθεί ή τις οικονομίες κλίμακας που θα αποφέρει μια τέτοια ενέργεια, οπότε δε μένει παρά να το δούμε.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube