Στη φωλιά του Γκοτζίλα [video]

Στη φωλιά του Γκοτζίλα [video]

Τα Nissan GT-R τρομοκρατούν τον ανταγωνισμό 48 χρόνια τώρα. Εδώ, το πρώτο Skyline συναντά το θρυλικό R32 και το σημερινό R35.

Λίγα είναι τα αρχικά που έχουν τόση δύναμη όση τα GT-R, αφού η ομώνυμη οικογένεια της Nissan κυριαρχεί στον κόσμο των επιδόσεων από το 1969.

Μπορεί το σημερινό R35 να έχει αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του, αφού κοντεύει να κλείσει τα δέκα, όμως παραμένει ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του πλανήτη από το σημείο Α στο σημείο Β, σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Όλα άρχισαν το 1969 με το τετραγωνισμένο, δίπορτο κουπέ Skyline GT-R ή Hakosuka KPGC10. Μπορεί σήμερα να δείχνει κάπως πρωτόγονο τεχνολογικά, αλλά ο 2λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας του στροφάρει στις 7.000 rpm και ακούγεται υπέροχα.

Το R32, είκοσι χρόνια μετά, ήταν το πρώτο που πήρε το παρατσούκλι «Γκοτζίλα», λόγω του μεγέθους του και της ικανότητάς του να ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό σε πίστες και δρόμους. Είχε διτούρμπινο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ, τετρακίνηση και τετραδιεύθυνσητο 1989!

Το αμερικανικό Motor Trend συγκέντρωσε και τα τρία αυτά ορόσημα, για να μας υπενθυμίσει –αν και δεν χρειαζόταν– το τι σημαίνει Skyline GT-R.

[Πηγή: Motor Trend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube