Στα όπλα η McLaren P1 LM [video]

Στα όπλα η McLaren P1 LM [video]

Ο δημιουργός της έκδοσης δρόμου της McLaren P1 GTR αφήνει υπονοούμενα για απόπειρα ρεκόρ γύρου στην Πράσινη Κόλαση.

Η έκδοση δρόμου LM της McLaren PI GTR θα δοκιμάσει μέσα στην χρονιά να γράψει τον ταχύτερο γύρο για αυτοκίνητο δρόμου στο παλιό ‘Ring.

Η Lanzante Motorsport που μετατρέπει με άδεια της McLaren τις P1 GTR των 1.000 ίππων σε αυτοκίνητα δρόμου, ανέφερε ότι θα πάει στην θρυλική πίστα για δοκιμές και τις τελικές ρυθμίσεις του μοντέλου, και εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα δοκιμάσει να κάνει το ρεκόρ.

«Έχουμε δει τι είναι ικανό να κάνει το αυτοκίνητο δρόμου σε αυτή την πίστα, και έχουμε κάνει προσομοιώσεις για το τι μπορεί να κάνει εκεί το δικό μας αυτοκίνητο», δήλωσε το αφεντικό της εταιρείας Dean Lanzante. Και πρόσθεσε λέγοντας «ο Kenny Brack που έτρεξε στο Goodwood Festival of Speed ασχολείται μόνο με την οδήγηση, οπότε εάν μας δοθεί η ευκαιρία για το ρεκόρ, έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στο τιμόνι».

Τον Ιανουάριο του 2014, η ίδια η McLaren αρνήθηκε να αποκαλύψει το γυρολόγιο της P1 και αρκέστηκε να πει ότι γυρνάει την θρυλική πίστα του Nurburgring αρκετά κάτω από τα 7 λεπτά. Στην περίπτωση όμως της P1 LM, ο Lanzante υποστηρίζει ότι το δικό τους αυτοκίνητο είναι ικανό να χτυπήσει το ρεκόρ που έχει η Porsche 918 Spyder από το 2013 με χρόνο 6:57, και να γίνει το τρίτο αυτοκίνητο δρόμου με χρόνο κάτω από 7 λεπτά. Το άλλο μοντέλο είναι η Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce που το 2015 γύρισε το Πράσινη Κόλαση σε 6:59.13.

Παρά την σιγουριά που νοιώθει ο Lanzante για τις ικανότητες της P1 LM, παραδέχεται ότι ο περιορισμένος χρόνος που έχουν και οι καιρικές συνθήκες μειώνουν τις πιθανότητες για απόπειρα ρεκόρ.

«Δεν έχουμε τα λεφτά και τον χρόνο που έχει η Porsche για να κάνουμε κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Lanzante για το πρόγραμμα δοκιμών της 918 Spyder. Και συνέχισε λέγοντας «Εάν βρέχει, η πίστα δεν θα είναι γρήγορη, οπότε δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε γρήγορο γύρο. Και δεν θέλουμε με τίποτα να κάνουμε αυτό που έκανε η Koenigsegg».

Πριν περίπου ένα μήνα, η Koenigsegg κατέστρεψε ένα One:1 πάνω στην απόπειρα της για το ρεκόρ και τώρα πρέπει να το επισκευάσει για να ξαναδοκιμάσει. Ο Lanzante λέει ότι η εταιρεία του δεν μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς προτεραιότητά της είναι η παράδοση των πέντε P1 LM στους ιδιοκτήτες τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube