Σπάνια Ferrari ολοκαύτωμα σε γερμανική autobahn

Σπάνια Ferrari ολοκαύτωμα σε γερμανική autobahn

Μια F12tdf πήρε φωτιά στα καλά καθούμενα κι έγινε στάχτη πριν προλάβει να επέμβει η πυροσβεστική.

Η F12tdf καταστράφηκε ολοσχερώς χθες το πρωί στην Autobahn 3 (Κολονία-Φρανκφούρτη), ανάμεσα στις πόλεις Dierdorf and Neuwied.

Το τοπικό site General-Anzeiger Bonn αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ότι οι δύο επιβάτες της Ferrari άκουσαν ένα «μπαμ» ενώ ταξίδευαν. Λίγο αργότερα είδαν φλόγες να βγαίνουν από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, οπότε ο οδηγός έκανε στην άκρη.

Παρότι ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική, η F12tdf είχε γίνει πλέον στάχτη όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες. Ο αυτοκινητόδρομος παρ’ όλα αυτά έκλεισε για τέσσερις ώρες.

Αφού ανέλυσαν τα υπολείμματα του σούπερκαρ, οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από κάποια αστοχία στον κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 488 GTB: Προσωρινή διακοπή πωλήσεων, υπό τον φόβο… αυτανάφλεξης

Θυμίζουμε ότι η Ferrari F12tdf είναι ένα ειδικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, που κατασκευάστηκε σε 799 μόνο κομμάτια. Μεταχειρισμένο, ένα από αυτά τα αυτοκίνητα πωλείται σήμερα κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο «υπεύθυνος» για τη φωτιά κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 6,3 λίτρων με απόδοση 780 PS/8.500 rpm και 71,9 kgm/6.750 rpm. Επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 2,9” και έως τα 200 km/h σε μόλις 7,9”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ferrari F12tdf με 780 PS

[Πηγή: General-Anzeiger Bonn μέσω CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube