Σχολή σπορ και ασφαλούς οδήγησης ειδικά για ποδοσφαιριστές

Σχολή σπορ και ασφαλούς οδήγησης ειδικά για ποδοσφαιριστές

Έχουν λεφτά να αγοράζουν supercars, αλλά είναι άσχετοι από οδήγηση. Κάτι έπρεπε να γίνει.

Η μεταγραφική περίοδος στην Premier League έκλεισε με τις ομάδες να έχουν κάνει επένδυση ρεκόρ, πάνω από ένα δισεκατομμύριο στερλίνες. Τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα τους αλλά και για τους ίδιους.

Οι παίκτες λατρεύουν τα σπορ αυτοκίνητα. Και έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα καλύτερα. Κατά κανόνα όμως, στα χέρια δεν είναι τόσο επιδέξιοι όσο στα πόδια. Ένας νεαρός, με υπέρμετρο εγωισμό, όταν μόλις έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο εκατομμυρίων, στο τιμόνι μιας Ferrari 500+ ίππων μπορεί να είναι φονικός συνδυασμός. Το επιβεβαιώνει ο Bradley Busch, ψυχολόγος και διευθυντής της InnerDrive, μιας εταιρείας που υποστηρίζει ψυχολογικά κορυφαίους αθλητές. Οι άντρες μεταξύ 20 και 23 ετών, πρόθυμοι να ρισκάρουν, είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα, λέει. Προσθέστε σε αυτό και την έκρηξη αδρεναλίνης σε κάθε ματς, αλλά και την ψυχοσύνθεση του όταν βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο Ronaldo γιόρτασε την κατάκτηση του Euro με την εθνική Πορτογαλίας αγοράζοντας μία Bugatti Veyron. Όμως ήταν πριν εφτά χρόνια όταν είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες της Ferrari 599 GTB που είχε διαλύσει ο 23χρονος τότε Cristiano μέσα σε ένα τούνελ κάπου κοντά στον Manchester, όταν έπαιζε για την United. Ευτυχώς ο ίδιος είχε γλιτώσει χωρίς γρατζουνιά.



Ο Spencer Hidge, συνιδρυτής της Premier Sports Network που υποστηρίζει ποδοσφαιριστές μακριά από το γήπεδο σε συνεργασία με την HR Owen, ένα δίκτυο πώλησης υπεραυτοκινήτων με πολλούς superstars ποδοσφαιριστές στο πελατολόγιο του, ίδρυσαν μια σχολή σπορ και ασφαλούς οδήγησης, εξειδικευμένη για ποδοσφαιριστές. Η σχολή έχει την άδεια, τις ευλογίες θα λέγαμε καλύτερα, της Premier League, αφού έτσι προστατεύεται το σημαντικότερο περιουσιακό της στοιχείο: Οι ποδοσφαιριστές.

Η εκπαίδευση γίνεται σκοπίμως με το αυτοκίνητο του μαθητή. Αφού ο στόχος δεν είναι να γίνουν οι ποδοσφαιριστές οδηγοί αγώνων αλλά να μάθουν να οδηγούν καλά και με ασφάλεια το συγκεκριμένο, το δικό τους αυτοκίνητο. Η σχολή λέγεται Total Car Control και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του πεδίου δοκιμών στο Millbrook.

Ένας από τους πρώτους μαθητές ήταν ένας Ουκρανός με την ολοκαίνουρια BMW M5 που είχε μόλις αποκτήσει. Ο Ivan Thompsett, βασικός εκπαιδευτής, τα έχει δει όλα, κυριολεκτικά και μεταφορικά: «Είχε όλα τα λάθος στοιχεία. Ήταν υπερβολικά επιθετικός, άγαρμπος στις κινήσεις του, δεν μπορούσε να προβλέψει την επόμενη αντίδραση. Μάλλον… υπεραισιόδοξος για τις δυνατότητές του». Ο Thompsett λέει ότι το επίπεδο του σεμιναρίου είναι αντίστοιχο του πρώτου σταδίου της εκπαίδευσης ενός αστυνομικού. «Αν κάτι έχουν οι ποδοσφαιριστές» λέει ο Thompsett είναι ότι βλέπουν μακριά στον χώρο. Στο γήπεδο, αυτό τους επιτρέπει να κοντρολάρουν την μπάλα ενώ ταυτόχρονα βλέπουν τις κινήσεις συμπαικτών και αντιπάλων, και μυρίζονται τις ευκαιρίες που ανοίγονται. Είναι σημαντικό να μπορείς να κατανέμεις την σκέψη και την προσοχή σου ανάμεσα στον έλεγχο του αυτοκινήτου και στον έλεγχο του περιβάλλοντος».


Ανάλυση της ιδανικής γραμμής, και των χειρισμών σε κάθε μία από τις τρεις φάσεις μιας στροφής

Για τους υπεύθυνους της Premier League η λειτουργία της σχολής είναι σημαντική. Οι ποδοσφαιριστές είναι πρότυπο για εκατομμύρια νέους και πρέπει να έχουν σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά στον δρόμο.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube