Σφοδρό δυστύχημα με απωνατολίτικο «ταξί» [video]

Σφοδρό δυστύχημα με απωνατολίτικο «ταξί» [video]

Η Ινδοκίνα δεν είναι και το ασφαλέστερο μέρος για να κυκλοφορεί κάποιος εποχούμενος, πόσω μάλλον με μοτοσικλέτα ή, εν προκειμένω, με tuk tuk taxi.

Δεν γνωρίζουμε σε ποια πόλη του Βιετνάμ, του Λάος ή της Καμπότζης (μιας και σε αυτές τι χώρες της Ινδοκίνας οδηγούν δεξιά) εξελίχτηκε το περιστατικό του video, αλλά εξ όσων μπορούμε να παρατηρήσουμε, η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό του φορτηγού.

Όπως μπορείτε καλά να δείτε, το tuk tuk taxi, το οποίο όμως μεταφέρει τουλάχιστον έξι επιβάτες συν τον οδηγό του κινείται στη λωρίδα του. Το αντιδιερχόμενο φορτηγό θέλει να στρίψει αριστερά, αλλά δεν σταματά στη λωρίδα του, περιμένοντας να «καθαρίσει» η απέναντι λωρίδα. Αντίθετα παίρνει μια συγκλίνουσα πορεία με τον κάθετο δρόμο στον οποίο θέλει να στρίψει, ουσιαστικά φράζοντας το δρόμο του ταξί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάμερα ταμπλό απαθανατίζει θανατηφόρο ενσταντανέ στην Ταϊλάνδη [video]

Η απόφαση γι’ αυτή την ενέργειά του πάρθηκε είτε διότι θεώρησε ότι προλάβαινε είτε διότι επαναπαύθηκε στην ιδέα ότι το ταξί θα επιβράδυνε, δίνοντάς του το χρόνο να περάσει είτε διότι είχε προτεραιότητα (κόκκινο φανάρι, STOP;) που δεν είναι κάτι που μπορούμε να εξακριβώσουμε, καθώς δεν βλέπουμε τα σήματα κυκλοφορίας που αφορούσαν την κίνηση του ταξί.

Και στις τρεις περιπτώσεις πάντως, η υπερφόρτωση και η σχετικά μεγάλη –απ’ ό,τι φαίνεται, ταχύτητα του tuk tuk taxi, δεν επέτρεψε στον οδηγό του ούτε να επιβραδύνει επαρκώς, αλλά ούτε και να επιχειρήσει κάποιο ελιγμό αποφυγής της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube