Σε ποιον χώρο του εργοστασίου της McLaren μειώνουν την ατμοσφαιρική πίεση και γιατί;

Σε ποιον χώρο του εργοστασίου της McLaren μειώνουν την ατμοσφαιρική πίεση και γιατί;

Η τελειομανία σε βαθμό ψυχαναγκασμού του Ron Dennis έχει καθορίσει την πορεία της McLaren σε όλους του τομείς. Και θα συνεχίσει να το κάνει.

Ο Ron Dennis δεν είναι πλέον το αφεντικό της McLaren. Ωστόσο, η σχολαστική εμμονή του με την παραμικρή λεπτομέρεια, η τελειομανία σε βαθμό ψυχαναγκασμού καθορίζει την πορεία της McLaren στο χρόνο, σε όλους τους τομείς. Και θα συνεχίσει να το κάνει.

Το McLaren Technology Center είναι ένα φουτουριστικής σχεδίασης κτίριο, ιδιαιτέρως προχωρημένης αρχιτεκτονικής που συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία, την πρακτικότητα, την αισθητική και την φιλικότητα προς το περιβάλλον σε μέγιστο βαθμό. Μοιάζει περισσότερο με διαστημικό σταθμό επί γης, όχι όπως είναι στην πραγματικότητα οι διαστημικοί σταθμοί αλλά στην εξιδανικευμένη μορφή που τους έχουν οραματιστεί οι ειδικοί της επιστημονικής φαντασίας. Κάθε χώρος είναι πεντακάθαρος και σχολαστικά τακτοποιημένος. Και φυσικά έχει ένα κορυφαίο εστιατόριο, ανάλογο του κύρους της εταιρείας και του συνολικού επιπέδου των εγκαταστάσεων.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Το εστιατόριο είναι στο ισόγειο. Αλλά περνώντας έξω από αυτό δεν μυρίζεις το φαγητό. Ο Ron Dennis ωστόσο δεν θα ήθελε με τίποτα οι μυρωδιές από την κουζίνα να διαχέονται στον χώρο υποδοχής, και στις θέσεις εργασίας. Αυτό που θα σκέφτονταν κανείς θα ήταν πως υπάρχει ένας ανεμιστήρας ή ένας απορροφητήρας μέσα στο χώρο που κρατά τις μυρωδιές μέσα στο εστιατόριο. Ή πως χρησιμοποιούν κάποιο πολύ αποτελεσματικό αποσμητικό χώρου. Αυτό θα έκαναν… φυσιολογικοί άνθρωποι, σε μία φυσιολογική εταιρεία. Όχι όμως ο Ron Dennis στη McLaren.

Διαβάστε ακόμη Ρολόι McLaren που κοστίζει όσο μία P1

Αυτό λοιπόν που ζήτησε ο Ron είναι να διατηρείται η ατμοσφαιρική πίεση στον χώρο του εστιατορίου ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με το υπόλοιπο κτίριο. Αυτή η μικρή διαφορά κρατά δεν αφήνει τις μυρωδιές να βγουν από τον χώρο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Ron Dennis από αυτό.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube