Σε πλειστηριασμό η μοναδική Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001

Σε πλειστηριασμό η μοναδική Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001

Το αυτοκίνητο είναι προϊόν συνεργασίας του Up Design και του Adler Group και βασίζεται στην 4C.

Μπορεί να μην είναι ένα αυτοκίνητο που μπήκε ή θα μπει στη γραμμή παραγωγής, αλλά δεν παύει να έχει την αίγλη της μάρκας. Ο λόγος για την μοναδική  Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001 που είναι προϊόν συνεργασίας του Up Design και του Adler Group και βασίζεται στην 4C.
Αυτή η μοναδική λοιπόν Alfa ανακοινώθηκε πως θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Sotheby's σε μια δημοπρασία που θα λάβει χώρα στην Villa Erba στις 25 Μαΐου.

Η Mole Costruzione Artigianale 001  ξεκίνησε τη ζωή ως μια… ταπεινή Alfa Romeo 4C που είχε 40.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο της αλλά μετασχηματίστηκε πλήρως χάρη στη σχεδίαση του Umberto Palermo. Εξωτερικά, ελάχιστα θυμίζει την 4C και μάλιστα πολλοί λένε πως το αυτοκίνητο είναι τόσο μοναδικό, ώστε θα μπορούσε να είναι ένα πρωτότυπο που η ίδια η Alfa Romeo σχεδίασε για να κατασκευάσει σε περιορισμένο αριθμό.
Οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν δεν περιορίστηκαν μόνον στο εξωτερικό, αλλά και στο σαλόνι του αυτοκινήτου, όπου κυριαρχούν καινούργια υλικά σε αποχρώσεις κίτρινου και μαύρου με στοιχεία από αλουμίνιο και ανθρακονήματα.

Παρά τις εξωτερικές τροποποιήσεις, δεν έγιναν αλλαγές στον κινητήρα. Έτσι το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.742 cc που αποδίδει ισχύ 240 PS/6.000 rpm και 349 Nm/2.200-4.250 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων. Δεν υπάρχουν επίσημες τιμές για τις επιδόσεις της Mole Costruzione Artigianale 001, οπότε αρκούμεθα να αναφέρουμε πως η 4C φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 4,5’’ με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 258 km/h.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube