Σε μοντέλο-αμαζόνα η πρώτη Koenigsegg Agera One:1 [video]

Σε μοντέλο-αμαζόνα η πρώτη Koenigsegg Agera One:1 [video]

Θεάθηκε νύχτα στο Μονακό, με τη νέα της ιδιοκτήτρια, Carina Lima, στο τιμόνι, φορώντας καυτά σορτς και τακούνια!

Πρόκειται για την πρώτη Koenigsegg One:1 που φτιάχτηκε ποτέ, με τον κωδικό πλαισίου Νο.106, και ήταν το αυτοκίνητο εξέλιξης για την ολοκλήρωση των προδιαγραφών των έξι μοντέλων παραγωγής.

Έχει έναν διτούρμπινο 5λιτρο V8 που αποδίδει 1.360 ίππους, και καθώς το βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.360 κιλά, η Koenigsegg είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής με αναλογία ισχύος/βάρους στο 1:1 (εξ ου και One:1).

H One:1 είναι επισήμως το ταχύτερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο του κόσμου, καθώς έχει κάνει το 0-300 km/h σε μόλις 11,92”. Το ρεκόρ μάλιστα το πέτυχε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο Νο.106.

Η One:1 επίσης κατέχει το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής στο Spa και τη Suzuka. Η προσπάθεια για το ρεκόρ στο Nurburgring Nordschleife αναβλήθηκε λόγω ατυχήματος που οφειλόταν σε αστοχία αισθητήρα του ABS των φρένων.

Τα πρωτότυπα εξέλιξης σπάνια πωλούνται σε πελάτες, όμως η Koenigsegg No.106 παραδόθηκε πέρσι προς πώληση στον μοναδικό ντίλερ της μάρκας στη Βρετανία, την Super Vettura. Η τιμή; $6 εκατομμύρια (€5.370.000)! H Lima (όνομα και μη χωριό) πιθανώς θα την αγόρασε από τη Super Vettura, αν και περιέργως το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμα στον κατάλογο του site της εταιρείας.

Η Carina Lima, πρώην μοντέλο, αγωνίζεται στο Lamborghini Super Trofeo Europe με την ομάδα Imperiale Racing και μοιράζεται το αυτοκίνητο με τον δοκιμαστή της Pagani, Andrea Palma.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube