Σαουδάραβας πρίγκιπας αγοράζει την πρώτη Chiron παραγωγής και το Bugatti Vision GT Concept!

Σαουδάραβας πρίγκιπας αγοράζει την πρώτη Chiron παραγωγής και το Bugatti Vision GT Concept!

Εμφανίστηκε στο μαγαζί του Molsheim και έκοψε επιταγή τέτοιου ύψους που η Bugatti αναγκάστηκε να βγάλει δελτίο Τύπου!

Όταν η Bugatti Chiron και το πρωτότυπο Vision Gran Turismo που αποτελούσε το πρόκριμα του hypercar παραγωγής στήθηκαν δίπλα δίπλα, ο περισπασμός απ’ ό,τι άλλο κι αν έκανες, ότι άλλο κι αν κοιτούσες ήταν ανυπέρβλητος.

Στην περίπτωσή μας όμως δεν πρέπει να χάσετε τις μικρές λεπτομέρειες εις όφελος της μεγάλης εικόνας, όπως για παράδειγμα τις σαουδαραβικές πινακίδες κυκλοφορίας πάνω σε αυτά τα μεγαθήρια της ταχύτητας.

Πρόκειται δε για κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, μιας κι ένας πρίγκιπας από αυτή τη χώρα αγόρασε τις δύο σούπερ μηχανές του Molsheim. Μιλάμε για τον πρίγκιπα Badr bin Saud, ο οποίος οφείλει ένα μέρος της φήμης του στα social media σε μια σέλφι που τράβηξε με τον παππού του, βασιλιά Abdullah. Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε ένα χρόνο πριν ο μονάρχης αφήσει τούτο το μάταιο κόσμο το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Bugatti Chiron πιο γρήγορη από τα αγωνιστικά του Le Mans [video]

Κι ενώ πολλοί λίγοι φανατικοί θα μπορούσαν να περηφανευτούν ότι έχουν ακούσει ζωντανό το μοτέρ W16 της αγωνιστικής Bugatti για το Gran Turismo Sport, η Chiron που βλέπουμε εδώ είναι ένα ακόμη πιο ειδικό κομμάτι, ακόμα και για το είδος της. Και τούτο επειδή μιλάμε για το αυτοκίνητο που αποτέλεσε την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου στο εφετινό Σαλόνι της Γενεύης. Και μαντέψτε τον άνθρωπο που τρελαίνεται για τα πρωτότυπά του…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Bugatti Chiron των 1.500 ίππων στο Goodwood [video]

Όσο για την τιμή αυτής της συναλλαγής, μπορείτε να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για τα €2,33 εκατ. που στοιχίζει επισήμως η Chiron. Στην πραγματικότητα το τίμημα θα είναι πολλαπλάσιο και το δελτίο Τύπου του κατασκευαστή που μπορείτε να βρείτε παρακάτω, θα έπρεπε να φωτίσει για το λόγο αυτό παραπάνω το θέμα:

«Η Bugatti είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τόσο το αυτοκίνητο της παγκόσμιας πρεμιέρας για τη νέα Chiron όσο και το πρωτότυπο Vision Gran Turismo, το κόνσεπτ που εξελίχτηκε για το επερχόμενο video game «Gran Turismo Sport» κατέκτησε την καρδιά ενός ενθουσιώδη λάτρη των αυτοκινήτων και εραστή της Bugatti από τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος αγόρασε και τα δύο αυτοκίνητα για να γίνουν οι κορωνίδες της ιδιωτικής συλλογής αυτοκινήτων του. Στον πελάτη αυτόν κατακυρώθηκε το συμβόλαιο, καθώς κατέθεσε την πιο πειστική προσφορά», αναφέρει η Bugatti.

Και μιας και μιλάμε για χρήμα, ο Forbes εκτιμά την περιουσία του βασιλιά Abdullah της Σαουδικής Αραβίας (περιλαμβανομένων των στενών συγγενών) σε $21 δισ., ύψος που προσδιορίστηκε το 2011.

Με την Bugatti να αξιολογεί την έναρξη της γραμμής παραγωγής του δεύτερου μοντέλου της, φαίνεται ότι η εταιρεία επιστρέφει στη ζώνη της κερδοφορίας που θα «υπογραφεί» από τo λανσάρισμα της Chiron.  

[Πηγή Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube