Ρωσικό αεροπλάνο σκορπάει ράβδους χρυσού και πλατίνας! [videos]

Ρωσικό αεροπλάνο σκορπάει ράβδους χρυσού και πλατίνας! [videos]

Άνοιξε η πόρτα φόρτωσης κατά την απογείωση και άδειασαν 3,4 τόνοι πολύτιμου φορτίου στο διάδρομο – και όχι μόνο!

Οι Ρώσοι μας έχουν συνηθίσει σε τρελά πλάνα από dash-cams αυτοκινήτων, όμως αυτό είναι το κάτι άλλο.

Το να ανοίξει η πόρτα ενός μεταγωγικού αεροσκάφους δεν είναι κάτι πρωτάκουστο. Ούτε το να πέσει στο έδαφος κάποιο φορτίο. Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στη Ρωσία αφορά στο είδος του φορτίου που άδειασε. 

Τι άδειασε στο διάδρομο απογείωσης του Yakutsk, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο; Εκατοντάδες ράβδοι χρυσού και πλατίνας, με συνολικό βάρος 3,4 τόνων και αξία πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με τη Siberian Times, το γεγονός συνέβη χθες Πέμπτη, όταν ένα αεροσκάφος AN-12 της Nimbus Airlines έχασε μια καταπακτή της πόρτας φόρτωσης. Η ευθύνη θα πρέπει να είναι των τεχνικών που δεν έκαναν σωστή επισκευή

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 172 ράβδοι συνολικού βάρους 3,4 τόνων βρέθηκαν. Το φορτίο έπεσε στο διάδρομο λόγω του ότι η πόρτα φόρτωσης δεν είχε επισκευαστεί όπως έπρεπε», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Το πολύτιμο φορτίο στο διάδρομο απομονώθηκε αμέσως με φράγματα της αστυνομίας ώστε να περισυλλεγούν οι μπάρες. Όμως μπάρες βρέθηκαν στη συνέχεια ακόμη και 26 km μακριά από το αεροδρόμιο!

Η έρευνα για τις ράβδους συνεχίζεται και πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτίο ανήκε στην εταιρεία Chukota Mining and Geological Co., το 75% της οποίας κατέχει η καναδική Canadian Kinross Gold.

Κανείς από το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν έπαθε το παραμικρό και οι πιλότοι κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο κοντινό αεροδρόμιο του Magan.

[Πηγή: Siberian Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube