Renault: Για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 20% του μπόνους του Carlos Ghosn

Renault: Για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 20% του μπόνους του Carlos Ghosn

Ύστερα από κυβερνητικές πιέσεις, η Renault περιόρισε κατά 20% το μπόνους του CEO της και θα το διαθέσει στο φιλανθρωπικό της ίδρυμα.

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ψαλίδισε κατά 20% το μπόνους που θα πάρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, Carlos Ghosn.

Έπεσε δηλαδή «μόλις» στο 120% του ετήσιου μισθού του, ο οποίος το 2015 ήταν 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει βέβαια κι ένα παράθυρο που επιτρέπει στο μπόνους να ανέβει στο 180% του μισθού εάν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Renault ξεπεράσουν τους προσχεδιασμένου στόχους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να κάνει τον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών για τα στελέχη της πιο απλό και διαφανή, ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από τη γαλλική κυβέρνηση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κράτος είναι ο βασικός μέτοχος της Renault και κατέχει το 18% στα δικαιώματα ψήφου.

Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι ένα εκατομμύριο ευρώ θα καταλήξει στο ταμείο του φιλανθρωπικού ιδρύματος της εταιρείας. Έτσι, θα παρασχεθεί βοήθεια σε νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκπαίδευση ή/και την εργασία τους, καθώς και σε περιοχές που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση ή φυσικές καταστροφές.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube