Ρεκόρ σούζας: Ένας ολόκληρος γύρος του Isle of Man TT! [videos]

Ρεκόρ σούζας: Ένας ολόκληρος γύρος του Isle of Man TT! [videos]

O Dougie Lampkin έκανε όλη τη θρυλική πίστα των 60,7 χιλιομέτρων στη μία ρόδα!

Ο 12 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τράιαλ, Dougie Lampkin, ήθελε ανέκαθεν να το δοκιμάσει και χθες, 25 Σεπτεμβρίου, είχε την ευκαιρία παρότι ο καιρός τον ανάγκασε να αναβάλει την προσπάθεια και να την ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.

 «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο δύσκολο είναι», είχε δηλώσει ο Lampkin. «Πρέπει να αντιστρέψω εντελώς τους κανόνες μιας μοτοσικλέτας τράιαλ, να μάθω ένα νέο σπορ». Και το γεγονός ότι πήγαινε συνεχώς μπροστά του ένα camera car και η αντίθετη λωρίδα ήταν ανοιχτή στην κυκλοφορία, έκανε το πράγμα ακόμη πιο δύσκολο.

«Τα πόδια μου έχουν πεθάνει», είπε μετά τον τερματισμό. «Δεν ήξερα πού πήγαινα, δεν έβλεπα την ώρα να τελειώσει. Πάνω στο βουνό φυσούσε τρομακτικά. Από την αρχή ήταν απίστευτο. Τη σήκωσα στην εκκίνηση, άλλαξα ταχύτητες μέχρι την τελευταία σχέση, όπου ήθελα να είμαι, και παρά λίγο να μου πέσει. Χρειάστηκε χρόνος για να βρω το μυστικό…»

Για το εγχείρημα, ο Lampkin χρησιμοποίησε μια ειδικά τροποποιημένη μοτοσικλέτα τράιαλ Vertigo Ice Hell 300, με μονοκύλινδρο δίχρονο ψεκαστό κινητήρα 300 cc. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είχε δύο επιπλέον μαρσπιέ στον άξονα του πίσω τροχού, ένα δεύτερο πίσω φρένο κι ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός τροχό, για να τον γυρίζει και να βοηθάει έτσι την ισορροπία στις χαμηλές ταχύτητες.

Για όποιον έχει το χρόνο και την υπομονή, η Red Bull βιντεοσκόπησε όλο το σχεδόν δίωρο εγχείρημα, που μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ για να δείτε πόσο δύσκολο ήταν και πόσο εξαντλημένος αλλά χαρούμενος ήταν ο Lampkin στον τερματισμό.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube