Το πρώτο ανθρακονημάτινο MonoCell από το νέο εργοστάσιο της McLaren

Το πρώτο ανθρακονημάτινο MonoCell από το νέο εργοστάσιο της McLaren

Οι εγκαταστάσεις στο Sheffield θα αυξήσουν την παραγωγική δυνατότητα της βρετανικής εταιρείας.

Το πρώτο ανθρακονημάτινο σασί MonoCell παρήχθει στο νέο McLaren Composites Technology Centre που βρίσκεται στο Sheffield.

Το σασί με κωδικό PLT-MCTC-01 (Prototype Lightweight Tub, McLaren Composites Technology Centre - 01) ταξίδεψε 281km από το Sheffield στο Woking, Surrey όπου βρίσκονται τα κεντρικά της βρετανικής εταιρείας έτσι ώστε να υποβληθεί σε δοκιμές πρόσκρουσης.

Τέτοιου είδους σασί τεχνολογίας MonoCell που μέχρι στιγμής παράγονταν μόνο στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας, χρησιμοποιούνται από όλα τα μοντέλα παραγωγής της McLaren και συμβάλλουν στο χαμηλό βάρος και την αυξημένη ακαμψία. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, όλα τα sportscar και supercar της McLaren θα είναι υβριδικά μέχρι το 2024, οπότε η χρήση ελαφριών υλικών όπως τα ανθρακονήματα είναι πολύ σημαντική για την διατήρηση χαμηλού βάρους.

Το McLaren Composites Technology Centre κατασκευάστηκε μετά από επένδυση £50 εκατομμυρίων και αυτή τη στιγμή απασχολεί 60 άτομα, τα οποία θα γίνουν 200 όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020. Οι νέες εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν πέρυσι, θα αυξήσουν την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, βοηθώντας την να υλοποιήσει το Track25 - ένα σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης που προβλέπει το λανσάρισμα 18 νέων μοντέλων με επένδυση ύψους 1,4 δις ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: H McLaren ετοιμάζει το «καλύτερο GT του κόσμου» [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube