Πρώτη βόλτα με Bugatti Chiron στο Nürburgring [video]

Πρώτη βόλτα με Bugatti Chiron στο Nürburgring [video]

Ο πρώτος δημοσιογράφος που βρέθηκε στο δεξί κάθισμα της νέας Bugatti Chiron για μια βόλτα στο Nürburgring κατέγραψε τον γύρο σε video.

Στα πλαίσια του 24ωρου αγώνα στο Nürburgring, το περασμένο Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά ένας άνθρωπος εκτός Bugatti κάθισε για μια βόλτα στο δεξί κάθισμα της Chiron.

Ο τυχερός ήταν ο Alex Kersten, από το Car Throttle. Αφού τσέκαρε αν οι γροθιές του χωράνε στις εξατμίσεις και ότι... το κενό τροχού-θόλου είναι μικρότερο από το παπούτσι του (θετική η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις) κάθισε στο δεξί κάθισμα της Chiron. Οδηγός δεν ήταν κάποιος οδηγός αγώνων αλλά ο Wolfgang Dürheimer, ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος των Bugatti και Bentley. Όπως δήλωσε ο ίδιος, αυτή ήταν η πρώτη βόλτα της Chiron παραγωγής στο Nürburgring, αλλά και η πρώτη φορά που επέβαινε στο αυτοκίνητο κάποιος τρίτος, όχι εργαζόμενος στη Bugatti.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η Chiron παίρνει μπρος με κάποια ιδιαίτερη διαδικασία, ο Dürheimer απάντησε ότι καταρχάς πρέπει να έχεις βρει €2,4 εκατομμύρια για να αποκτήσεις το αυτοκίνητο... Μετά πατάς απλώς ένα κουμπί στο τιμόνι. Και λίγο αργότερα, εξηγώντας πώς λειτουργεί το launch control, αναφέρει τη σύγχρονη εκδοχή της έκφρασης «το γκάζι στο πάτωμα»: αντί για pedal to the metal, όπως τη γνωρίζαμε παλιότερα, στα σύγχρονα hypercars ορθά λέγεται pedal to the carbon.

Αν και ο Kersten μάλλον το παρακάνει λίγο με τα επιφωνήματα και τα γέλια στο video, σίγουρα η βόλτα με τη Chiron ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. «Το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube