Πρώτη επίσημη εικόνα του νέου Volvo S60

Πρώτη επίσημη εικόνα του νέου Volvo S60

Το αφεντικό της Volvo, Hakan Samuelsson, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου μεσαίου σεντάν της σουηδικής μάρκας.

Ο πρόεδρος της Volvo, Hakan Samuelsson, έδωσε στη δημοσιότητα στο λογαριασμό του στο Twitter την πρώτη επίσημη εικόνα του νέου μεσαίου σεντάν της μάρκας.

Το νέο Volvo S60, σύμφωνα με το τιτίβισμα του αφεντικού, μόλις ολοκλήρωσε μια περίοδο χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στη Νορβηγία, τα αποτελέσματα της οποίας αφήνουν απολύτως ικανοποιημένους τους υπεύθυνους του προγράμματος. Όπως μάλιστα ανακοινώνεται στο ίδιο Twit, το αυτοκίνητο θα αρχίσει αργότερα μέσα στη χρονιά να κατασκευάζεται σε νέο εργοστάσιο στη Ν. Καρολίνα. Μια επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων που η Volvo ξεκίνησε το 2015 για να φτιάχνει το S60 και κάποιο ακόμη μοντέλο, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποιο θα είναι. Η μονάδα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 100.000 αυτοκινήτων το χρόνο, με δυνατότητα να τροφοδοτεί την Αμερική αλλά και άλλες αγορές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volvo XC40 D4 AWD

Το εργοστάσιο δείχνει μόνο το εμπρός μέρος, με τη νέα κυρτή προς τα μέσα μάσκα που χρησιμοποιείται και στο XC40 αλλά και στο αδελφό station wagon V40. Τα φώτα είναι λεπτά, φαρδιά και αιχμηρά. Ενσωματώνουν το «σφυρί του Thor», ένα σχεδιαστικό μοτίβο που συναντάμε όπως σε όλα τα σύγχρονα Volvo, από το λανσάρισμα του S90 και δω, οπότε και υιοθετήθηκε η συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα από τη μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο πρώτος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας της Volvo στο XC40

Η κορυφαία έκδοση θα είναι η Τ8, με 385 ίππους, κάνοντας χρήση υβριδικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζιονικητήρα. Όπως πρόσφατα ανακοίνωσε η Volvo, αυτή είναι η σημερινή γενιά θερμικών κινητήρων θα είναι και η τελευταία, καθώς στο μέλλον σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube