Πρόστιμο στους Ελβετούς για το ατύχημα του Hammond

Πρόστιμο στους Ελβετούς για το ατύχημα του Hammond

Κρίθηκε ότι η ανάβαση δεν πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας

Οι Ελβετοί διοργανωτές της ανάβασης Bergrennen Hemberg στην οποία συμμετείχε ο Richard Hammond με το ηλεκτρικό Rimac Concept One και είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα είναι αυτοί που θα πληρώσουν τη... νύφη.
 
Και αυτό διότι τους επεβλήθη πρόστιμο 5.000 δολαρίων, επειδή όπως εκ των υστέρων και με αφορμή το ατύχημα, εκρίθη ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Επίσης αγωνοδίκης και κριτές του συγκεκριμένου σημείου έχασαν τις άδειές τους για έξι μήνες. 
 
Ο 47χρονος τηλεοπτικός σταρ ανέβαινε τη διαδρομή του αγώνα ανάβασης Bergrennen Hemberg όταν έχασε τον έλεγχο του Rimac των 1.250 ίππων σε μια αριστερή στροφή. Όπως φαίνεται στο video που τράβηξε θεατής, ο Άγγλος έχασε τη γραμμή του στην προηγούμενη δεξιά στροφή και κλείστηκε πολύ στην είσοδο της αριστερής με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υποστρέψει. Προσπάθησε να το γυρίσει για να στρίψει, αλλά έφυγε με το πλάι από το δρόμο και κουτρουβάλησε την πλαγιά.
 
Μετά από πολλαπλές τούμπες, το Rimac κατέληξε ανάποδα, αλλά ευτυχώς ο Hammond κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν αυτό πάρει φωτιά και καεί ολοσχερώς.
 
Στη συνέχεια έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο του St. Gallen για ιατρικούς ελέγχους, που αποκάλυψαν ένα κάταγμα στο γόνατο.
 
Δείτε το βίντεο από το τρομακτικό ατύχημα του Hammond. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube