Προς πώληση η Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato με μοτέρ από Viper

Προς πώληση η Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato με μοτέρ από Viper

H αντιπροσωπεία της Ferrari στο Newport Beach πουλάει την περιορισμένης έκδοσης Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato έναντι $699.900 ή €517.900.

Μόνο εννέα Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato έχουν κατασκευαστεί και η συγκεκριμένη είναι το αυτοκίνητο No7, σε μεταλλικό καφέ χρώμα και φουντουκί δερμάτινο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 2010 και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με μόλις 510 km στο οδόμετρο.

Η Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato κατασκευάστηκε για τα 100χρονα της Alfa Romeo και βασίζεται –κρατηθείτε!- στο Dodge Viper SRT10 ACR. Η «ιεροσυλία», κατά κάποιους, διασκεδάστηκε από το ανθρακονημάτινο αμάξωμα που υιοθετεί ουρά σχήματος «Kamm», ως αναφορά στα παλιότερα TZ και TZ2. Η καρδιά αυτής της επετειακής Alfa Romeo είναι το θηριώδες «φορτηγήσιο» 8,4λιτρο μοτέρ V10 του τότε Viper που αποδίδει 608 PS –σήμερα 649 PS στο «πιστάδικο» SRT10 ACR-X.

Όσοι Alfisti έχετε ανατριχιάσει και καταριέστε τον Marchionne, παρηγορηθείτε! Ο Zagato είχε κατασκευάσει και μια μοναδική έκδοση πίστας, με την ονομασία TZ3 Corsa, κατά παραγγελία του Γερμανού συλλέκτη αυτοκινήτων Martin Kapp. Το σχήμα της ήταν παρόμοιο, αλλά ο κινητήρας V8 4,2 λίτρων προέρχονταν από την Alfa Romeo 8C Competizione. Και μάλιστα, η TZ3 Corsa είχε αλουμινένιο αμάξωμα, ενώ το συνολικό βάρος της δεν υπερέβαινε τα 850 kg.

[Πηγή ferrariofnewportbeach.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube