Προς πώληση ένα Batmobile που φτύνει φλόγες [video]

Προς πώληση ένα Batmobile που φτύνει φλόγες [video]

Δεν πρόκειται για το γνήσιο Batmobile που χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες του Batman, αλλά αυτή η ρέπλικα βγάζει μέχρι και φλόγα από το πίσω μέρος, όπως το κανονικό!

Αυτή η εκδοχή του Batmobile του 1989 φτιάχτηκε στη Μ. Βρετανία για συμμετοχή σε εκθέσεις, είναι όμως ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο, βασισμένο σε ένα μοναδικό, χειροποίητο πλαίσιο. Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος Historic at Brooklands κάνει μέχρι και «ντόνατς».

Σε αντίθεση με το γνήσιο Batmobile της ταινίας του 1989 που ήταν πυραυλοκίνητο, αυτό εδώ χρησιμοποιεί ένα πιο ταπεινό σύγχρονο 6κύλινδρο μοτέρ της Jaguar, χωρητικότητας 3,2 λίτρων. Πετυχαίνει όμως το εφέ του original έχοντας ένα σύστημα που βγάζει πίσω φλόγα, αρκετά μικρότερη και χωρίς προωθητική δύναμη φυσικά.



Παρότι το πλαίσιο και το αμάξωμα αυτού του Batmobile είναι κατασκευασμένα στο χέρι από κάποιους μερακλήδες Βρετανούς το αυτοκίνητο έχει άδεια κυκλοφορίας για το δρόμο. Και μπορεί να μη γνωρίζουμε στοιχεία όπως η μέγιστη ισχύς ή το βάρος του, όμως οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι για το 0-100 km/h χρειάζεται λιγότερα από 5''.



Όποιος επιχειρήσει να το κυκλοφορήσει στον δρόμο πάντως θα έχει να αντιμετωπίσει αφενός τις αντιδράσεις των έκπληκτων περαστικών, αφετέρου την τραγική ορατότητα που έχει προς τα έξω ώστε να μην πατήσει κάποιον. Η υδραυλική ανάρτηση πάντως, που μπορεί να το ανασηκώσει κατά... 22 cm από το έδαφος, εξασφαλίζει την υπερπήδηση και των χειρότερων ατελειών της ασφάλτου.

Στα πρότυπα του πραγματικού Batmobile και αυτό εδώ έχει σύστημα δημιουργίας καπνού για τον αποπροσανατολισμό του εχθρού, κάλυμμα του κόκπιτ που ανοίγει ολόκληρο προς τα εμπρός και δυνατότητα εκκίνησης του κινητήρα με τηλεχειρισμό.



Εκτιμάται ότι στην επικείμενη δημοπρασία του οίκου Historics at Brooklands στις 30 Νοεμβρίου αυτό το Batmobile θα πουληθεί αντί ₤70-90.000 (€83-107.000).

[Πηγή: Daily Mail / Historics at Brooklands]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube