Προλάβετε: Πωλείται η αγωνιστική Porsche του Paul Newman! [video]

Προλάβετε: Πωλείται η αγωνιστική Porsche του Paul Newman! [video]

Αν σας περισσεύουν 4,5 εκατομμύρια, βγαίνει σε δημοπρασία η Porsche 935 με την οποία ο σταρ του Hollywood ήρθε 2ος στις 24 Ώρες του Le Mans

Το Pebble Beach Concours d'Elegance στις 20-21 Αυγούστου θα είναι το ιδανικό μέρος για τους εραστές των κλασικών αυτοκινήτων.

Ειδικά οι φαν της Porsche δεν πρέπει να χάσουν φέτος τη δημοπρασία της Gooding & Company διότι βγαίνουν στο σφυρί κάμποσα άκρως συλλεκτικά κομμάτια.

Πρώτο ανάμεσά τους είναι η Porsche 935 της φωτογραφίας, που είναι αυτή με την οποία ο αείμνηστος Paul Newman έκανε το ντεμπούτο του στις 24 Ώρες του Le Mans του 1979. Η συμμετοχή του χολιγουντιανού σταρ στον αγώνα προσέλκυσε έναν αριθμό ρεκόρ θεατών, που είδαν το αυτοκίνητο της ομάδας του Dick Barbour, με οδηγούς τον ίδιο, τον Newman και τον Rolf Stommelen, να τερματίζει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης.

Η ίδια 935 κέρδισε επίσης τις 24 Ώρες της Daytona το 1981 και τις 12 Ώρες του Sebring το 1983, συμπληρώνοντας ένα εντυπωσιακό παλμαρέ. Αναμένεται να πουληθεί γύρω στα 5 εκατομμύρια δολάρια (€4,5 εκατ.).

Εξίσου εντυπωσιακό είναι βέβαια και το αγωνιστικό παλμαρέ του Paul Newman. Ο θρυλικός ηθοποιός ήταν φανατικός των αυτοκινήτων, με καριέρα 35 ετών στους αγώνες. Είχε κερδίσει 4 εθνικά πρωταθλήματα ΗΠΑ ως οδηγός και 8 ως ιδιοκτήτης ομάδας (μαζί με τον Carl Haas).

Πέρσι ο γνωστός Αμερικανός κωμικός και βενζινοαίματος, Adam Carolla, ήταν ο παραγωγός και σκηνοθέτης ενός ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Winning: The Racing Life of Paul Newman”, το τρέιλερ του οποίου μπορείτε να δείτε αμέσως παρακάτω:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube