Πουλήθηκε η μοναδική Ferrari FXX Evoluzione για το δρόμο

Πουλήθηκε η μοναδική Ferrari FXX Evoluzione για το δρόμο

Δυστυχώς, χάσατε την ευκαιρία να αγοράσετε αυτή τη μοναδική, street legal Ferrari Εnzo FXX Evoluzione.

Με ζητούμενη τιμή τις £9.999.999 ή 11.780.000 ευρώ, αυτή η προσαρμοσμένη για το δρόμο Ferrari Enzo FXX Evoluzione είναι μία από τα 38 αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν το 2008. Αλλά είναι και η μόνη που το Maranello την μετέτρεψε για καθημερινή πολιτική χρήση.

Και καθώς η προσαρμογή έχει την εργοστασιακή σφραγίδα, έρχεται όλα τα ορίτζιναλ εξαρτήματα οπότε και ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βγάζει ένα σκληροπυρηνικό αυτοκίνητο πίστας για τσάρκα στο δρόμο.

Οι τροποποιήσεις που υπέστη η Ferrari Enzo FXX Evoluzione περιέλαβαν μεταξύ άλλων πιο μαλακή και ρυθμιζόμενη σε ύψος ανάρτηση, καθώς και στριτάδικα λάστιχα. Τα απαραίτητα όμως είναι πιο γήινα πράγματα, όπως χειρόφρενο, φλας, κόρνα και προβολείς!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Iταλική ραψωδία με Ferrari FXX K [video]

Η προσαρμογή έγινε μόλις το 2015 και τα καλά νέα είναι ότι ο ατμοσφαιρικός 6,3λιτρος V12 συνεχίζει να αποδίδει 873 άλογα στις 9.500 rpm και 70,3 kgm στις 5.750 rpm, και η τελική του αυτοκινήτου να πλησιάζει τα 400 km/h.

To αυτοκίνητο εισήχθη, στη Βρετανία από τον ντίλερ σούπερκαρ Amari, αλλά ύστερα από την εισαγωγή του εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Το οδόμετρο γράφει 2.100 km που είναι λίγα για αυτοκίνητο δρόμου, αλλά αρκετά για κάποιο που φτιάχτηκε για αποκλειστική χρήση στην πίστα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube