Πόσο θα κάνει το Polestar 1;

Πόσο θα κάνει το Polestar 1;

Το εντυπωσιακό Polestar 1 θα λανσαριστεί εμπορικά το 2019 και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω ενός online συνδρομητικού προγράμματος.

Η Polestar, το πρώην επίσημο τμήμα βελτίωσης και επιδόσεων της Volvo που πρόσφατα αυτονομήθηκε ως αυθύπαρκτη εταιρεία, αποκάλυψε μόλις την περασμένη Τρίτη, 17/10, το πρώτο της μοντέλο το Polestar 1.

Το νέο υβριδικό κουπέ επιδόσεων θα λανσαριστεί εμπορικά το 2019 και θα κατασκευάζεται σε μια νέα εγκατάσταση στην Κίνα, απ’ όπου θα διατίθεται σε όλον τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, η μητρική Geely προχώρησε ήδη σε επένδυση $750 εκατ. γι’ αυτή τη νέα εγκατάσταση στο Chengdu. Η τιμή του Polestar 1 για την ευρωπαϊκή αγορά εκτιμάται στις 130.000 ευρώ.

Το έτοιμο προς παραγωγή υβριδικό κουπέ θα ακολουθήσουν δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα: Μια μπερλίνα αντίπαλος του Tesla Model 3 και ένα μεγαλύτερο SUV, υπό την ονομασία Polestar 2 και 3 αντίστοιχα.



Να θυμίσουμε ότι η Polestar αποκαλεί το 1 «ηλεκτρικό αυτοκίνητο με υποστήριξη από κινητήρα εσωτερικής καύσης». Και αυτό διότι κινείται από δύο ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα και αποδίδουν σε συνδυασμό 218 άλογα με την υποστήριξη μιας ενσωματωμένης μίζας/γεννήτριας και από έναν 4κύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα Volvo Drive-Ε που στέλνει τα περίπου 383 άλογα στους εμπρός τροχούς. Σε υβριδικό συνδυασμό, άρα και τετρακίνηση, το σύστημα αποδίδει 600 PS και 101,9 kgm, ικανά να δώσουν χρόνο κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα για το σπριντ των 0-100 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Polestar 1, όλες οι λεπτομέρειες [video]

H Polestar δηλώνει ότι το 1 μπορεί να κινηθεί και αποκλειστικά με τα ηλεκτρομοτέρ και την ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια, επιλογή που παρέχει αυτονομία 150 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube