Πόσο γρήγορη μπορεί να είναι μια 7άρα BMW; [video]

Πόσο γρήγορη μπορεί να είναι μια 7άρα BMW; [video]

Δεν θα σας φανερώσουμε πόσο κάνει το 0-100 km/h η Μ760Li xDrive, απλά θα σας πούμε ότι είναι σαφώς πιο γρήγορη από την Μ5.

Για χρόνια, οι φαν της BMW τής ζητούσαν να φτιάξει μια Μ7, αλλά αυτή αρνιόταν – και αρνείται μέχρι και σήμερα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Μ division της βαυαρικής μάρκας έχει αγνοήσει τη μεγάλη λιμουζίνα. Η 7άρα που έχει «περιποιηθεί» το τμήμα επιδόσεων M Performance, η M760Li xDrive, είναι η πιο γρήγορη ever και θα σας πείσει ότι μια Μ7 πράγματι δεν χρειάζεται.

Σε ένα νέο video που ανέβασε στη σελίδα της του facebook, η BMW λέει ότι η M760Li xDrive επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 3,7”! Μιλάμε για ένα χρόνο που είναι 0,7” καλύτερος από αυτόν που πετυχαίνει μια Μ5, και για μια επίδοση που δεν θα αδικούσε μέχρι πρότινος ένα σούπερκαρ.

Αν ρίξετε μια ματιά στις τεχνικές προδιαγραφές της M760Li xDrive θα καταλάβετε γιατί επιταχύνει σαν πύραυλος: Έχει έναν κινητήρα V12 6,6 λίτρων με δύο τούρμπο, που αποδίδει 600 PS και 81,5 kgm από τις 1.500 rpm. Όλη αυτή η δύναμη και η ροπή μεταδίδονται και στους 4 τροχούς μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων βελτιωμένο από την Μ Performance, και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Αν σταματήσει λοιπόν μια τέτοια «προεδρική» λιμουζίνα δίπλα σας στο φανάρι, κάντε πως κοιτάζετε αλλού…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube