Πόση διαφορά κάνει ένα τέταρτο τούρμπο; [video]

Πόση διαφορά κάνει ένα τέταρτο τούρμπο; [video]

H παλιά BMW M550d είχε τρία τούρμπο, η νέα έχει τέσσερα. Δείτε τι διαφορά έχουν στην επιτάχυνση από στάση και την τελική ταχύτητα.

Στην αρχή είχαμε ένα τούρμπο και ήμασταν ευχαριστημένοι. Μετά ήρθαν οι κινητήρες biturbo, και το 2012 η BMW παρουσίασε την πρώτη M550d με τρία τούρμπο.

Πιστέψαμε ότι τα τρία ήταν αρκετά, όμως πέρσι η M550d απέκτησε και τέταρτο τούρμπο, καθώς αντικαταστάθηκε το τρίτο τούρμπο, αυτό της χαμηλής πίεσης για τις χαμηλές στροφές, με δύο μικρότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα, 4τούρμπινη BMW M550d xDrive

Έτσι, ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά ντίζελ ανέβηκε από τα 381 στα 400 άλογα και η ροπή του αυξήθηκε από τα 75,4 στα 77,5 kgm!

Τι σημαίνουν στην πράξη αυτές οι αυξήσεις; Αυτό ανέλαβε να μας δείξει το ολλανδικό κανάλι AutoTopNL του YouTube, ανεβάζοντας ένα POV video από δοκιμές επιτάχυνσης και τελικής ταχύτητας που έκανε με τη νέα M550d xDrive σε… δημόσιο αυτοκινητόδρομο. Και για να μπορούμε να συγκρίνουμε, αντιπαρέβαλε τις ενδείξεις από τα όργανα του παλιότερου μοντέλου σε μια αντίστοιχη δοκιμή.

Η διαφορά, όπως θα δείτε, είναι πολύ σημαντική. Και ο τρόπος που επιταχύνει το top «πετρέλαιο», ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Ιδίως αν σκεφτείς πως η τετρακίνητη M550d καίει μόλις 5,9 lt/100km (στον κύκλο NEDC).

[Πηγή: AutoTopNL]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κόντρα των ντίζελ BMW: 520d vs 530d vs 540d vs M550d [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube