Πώς να ντριφτάρετε, από τον Ken Block [video]

Πώς να ντριφτάρετε, από τον Ken Block [video]

O δημοφιλής άσσος των gymkhana καίει λάστιχα με το Hoonicorn, ένα Mustang 855 ίππων, και εξηγεί πώς το κάνει.

Ο 47χρονος Αμερικανός, πασίγνωστος για τις ακροβασίες του με διάφορα αυτοκίνητα (παλιότερα Subaru, τώρα Ford), παραδίδει μαθήματα πλαγιολίσθησης στον αρχιδοκιμαστή του «αδελφού» μας AUTOCAR.

Για τα μαθήματα, στην πίστα του Silverstone, χρησιμοποιεί ένα Ford Mustang του 1965 με ειδικές μετατροπές για ατελείωτα ντριφτ. Το “Hoonicorn”, όπως το ονομάζει, έχει κινητήρα V8 6,7 λίτρων, 855 PS, που στροφάρει μέχρι τις 8.300 rpm! Η ροπή του μοιράζεται και στους 4 τροχούς, μέσα από ένα σύστημα μετάδοσης της Sadev φτιαγμένο για αγωνιστικά του Rally Dakar. Ειδικά φτιαγμένες είναι και οι αναρτήσεις, που είναι μαλακές ώστε να μπορεί ο Block να εκμεταλλεύεται τη μεταφορά βάρους για να αποσταθεροποιεί το αυτοκίνητο. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών με λάστιχα Pirelli P Zero Trofeo R που έχουν ειδική γόμα “Ken Block”.

O Ken Block είχε ως ίνδαλμα τον συνομήλικό του, αείμνηστο Colin McRae και ονειρευόταν να γίνει οδηγός ράλι πριν καταλήξει να γίνει ο Νο.1 παγκοσμίως στις ακροβατικές gymkhana. Πραγματοποίησε όμως και το όνειρό του, συμμετέχοντας και κερδίζοντας ράλι του αμερικάνικου πρωταθλήματος, ενώ συμμετέχει επίσης σποραδικά σε αγώνες του WRC και του παγκόσμιου πρωταθλήματος RallyX (ράλικρος).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube