Porsche: Προς 100% ηλεκτρική γκάμα;

Porsche: Προς 100% ηλεκτρική γκάμα;

Η 911 θα είναι η μοναδική Porsche με βενζινοκινητήρα; Αυτό υποστηρίζει φήμη, αναφέροντας ότι η υπόλοιπη γκάμα θα γίνει σύντομα ηλεκτρική. Στρατηγική που, οι ίδιες φήμες λένε, θα επιτρέψει να μειωθεί σημαντικά το κόστος εξέλιξης.

Οι συνάδελφοί μας στο γερμανικό Manager Magazin μιλούν για την επικείμενη αποχώρηση από την γκάμα των μοντέλων Porsche, αυτών που είναι εφοδιασμένα με θερμικό μπλοκ ή υβριδικό πακέτο. Σύμφωνα με το γερμανικό μέσο, τα τελευταία θα αντικατασταθούν από ομόλογά τους με ηλεκτροκινητήρες. Μόνο η 911 θα έχει το προνόμιο της να καίει βενζίνη στο μέλλον.

Ο ψίθυροι ακόμη και στους διαδρόμους της γερμανικής  εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο σημερινός επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume, βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία. Οι ίδιες φήμες λένε ότι ο στόχος θα είναι να μειωθεί σημαντικά το κόστος εξέλιξης για τους λίγους βενζινοκινητήρες και ντίζελ που διαθέτει η εταιρεία. Οι σπεκουλαδόροι εκτιμούν ότι οι πωλήσεις EV της Porsche θα είναι το 0,2% του συνόλου τους το 2019, το 17,7% το 2022 πριν ανεβεί στο 78,74% το 2025. Τέλος, το 2027 αναμένεται το σύνολο των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συνεπώς, οι φαν των Porsche Boxster, Cayman, Cayenne, Panamera και Macan προειδοποιήθηκαν. Οπότε αν σκοπεύουν να συνεχίσουν να φλερτάρουν με τους βενζινοκινητήρες, θα χρειαστεί να υπογράψουν την παραγγελία μιας 911.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube