Porsche: 200.000 πωλήσεις μέχρι το 2016

Porsche: 200.000 πωλήσεις μέχρι το 2016

Η Porsche AG αναφέρει ότι θα πετύχει να ξεπεράσει το στόχο των 200.000 πωλήσεων ετησίως το 2015 ή 16, τρία χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Οι επενδύσεις για την επέκταση και τον εκμοντερνισμό των εργοστασίων της Porsche στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδη, γενέτειρας της εταιρείας, θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ μέχρι το 2018, ενώ η ο Γερμανός κατασκευαστής σχεδιάζει την προσθήκη ενός ακόμη μοντέλου στην γκάμα του τον επόμενο χρόνο.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Matthias Mueller σε συνέντευξη Τύπου στο μουσείο της εταιρείας, κοντά στα κεντρικά γραφεία της, στη Στουτγάρδη. Και προσέθεσε: «Η Porsche έκανε ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών».

Τα έσοδα της καλπάζουσας εμπορικά Porsche, η οποία ανήκει στη VW, βοηθά το μεγαλύτερο Ευρωπαίο κατασκευαστή να αμβλύνει τις επιπτώσεις από την οικονομική δυσπραγία στην εγχώρια αγορά, όπου η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα έχει πέσει σε χαμηλό 20ετίας, εν μέσω αυξανόμενων ποσοστών ανεργίας που έχουν σημάνει συναγερμό.

Η Porsche συνεισέφερε τα €1,29 εκατ. από τα 5,78 που σημείωσε ως λειτουργικά κέρδη το VW Group το πρώτο 6μηνο του 2013, τρίτη κατά σειρά σε μέγεθος συνεισφορά, πίσω από αυτήν της Audi και της VW.

Οι επιπτώσεις από την κυρίαρχη κρίση χρέους στην Ευρώπη βρίσκονται ακόμη μακριά από το τέλος τους και «το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο συνθηκών παγκοσμίως έχει σημαντικές αβεβαιότητες» είπε ο Mueller.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube