Πολυτελή αυτοκίνητα made in Russia, θέλει η ρωσική κυβέρνηση

Πολυτελή αυτοκίνητα made in Russia, θέλει η ρωσική κυβέρνηση

Ο ρωσική κυβέρνηση πιέζει τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργήσουν πολυτελή αυτοκίνητα αντίστοιχα των BMW, Mercedes-Benz και Audi.

Προς το παρόν, ρωσικές φίρμες όπως η ZiL κατασκευάζουν θωρακισμένες λιμουζίνες για κυβερνητικούς παράγοντες. Σε πρόσφατες δηλώσεις του όμως, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, τόνισε πως θέλει οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να προχωρήσουν στην κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων που θα απευθύνονται σε μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Manturov πρότεινε στις ZiL, Marussia Motors και GAZ Group, να καταθέσουν πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας φίρμας πολυτελών αυτοκινήτων, υποσχόμενος παράλληλα κυβερνητική στήριξη για την υλοποίηση του σχεδίου. «Πιστεύω πως μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού θα έχουμε τις προτάσεις των εταιρειών και θα αρχίσουμε να εξετάζουμε ποια θα ακολουθήσουμε» δήλωσε ο Manturov στην εφημερίδα, Rossiiskaya Gazeta.

Η Tatiana Lomakina, εκπρόσωπος της ZiL, ανέφερε πως η εταιρείας της προς το παρόν, έχει εστιασμένες τις δυνάμεις της, στη θωρακισμένη λιμουζίνα που εξελίσσει για τον πρόεδρο Vladimir Putin. Δήλωσε, ωστόσο, πως αν υπάρχει ενδιαφέρον από την εγχώριο αγορά, η ZiL θα συμμετέχει στο διαγωνισμό. Αντίστοιχα, εκπρόσωπος από την GAZ απέφυγε κάθε σχόλιο μέχρι η κυβέρνηση να επιλέξει πρόταση, ενώ η Marussia ανέφερε απλά πως ετοιμάζει την πρότασή της.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων αυξήθηκαν δραματικά πέρσι στη Ρωσία, με τις BMW και Mercedes-Benz να συναγωνίζονται για την πρώτη θέση. Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν κατά 33%, φθάνοντας τις 37.515 μονάδες, ενώ η Mercedes είδε τις δικές της να αυξάνονται κατά 29%, φθάνοντας τα 37.436 αυτοκίνητα. Η Audi από την πλευρά της είχε αύξηση 44%, πουλώντας συνολικά 33.512 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube