Πόλεμος ψυκτικών υγρών: Η Γαλλία μπλοκάρει τις εισαγωγές της Mercedes

Πόλεμος ψυκτικών υγρών: Η Γαλλία μπλοκάρει τις εισαγωγές της Mercedes

Η μάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό σε σχέση με τη συμβατότητα, την καταλληλότητα και την ασφάλεια σχετικά με το φρέον παίρνει νέα διάσταση.

Η Γαλλία αρνείται να ταξινομήσει τις Mercedes-Benz A-Class, B-Class  και SL που έχουν κατασκευαστεί από τις 12 Ιουνίου και μετά, παρόλο που οι γερμανικές αρχές τις έχουν εγκρίνει, είπε εκπρόσωπος της Daimler στο πρακτορείο Reuters.

Στην ΕΕ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Όποιο αυτοκίνητο παίρνει έγκριση τύπου σε μια χώρα της ΕΕ, δεν σημαίνει ότι είναι αυτομάτως εγκεκριμένο και για τις υπόλοιπες, οπότε είναι και νόμιμο.

Ένας κοινοτικός επίσημος ανέφερε ότι ο λόγος που η Γαλλία μπλοκάρισε τις ταξινομήσεις της Mercedes-Benz είναι διότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα περιέχουν ένα ψυκτικό υγρό που δεν επιτρέπεται στην ΕΕ. Η Mercedes-Benz αρνείται να χρησιμοποιήσει το ψυκτικό 1234yf, λέγοντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Συχνά αποκαλούμενο ως «θανατηφόρο ψυκτικό», το 1234yf είναι το μόνο ψυκτικό για  air conditioning στην αγορά που είναι συμβατό με τις οδηγίες της ΕΕ για τα αέρια του θερμοκηπίου.

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube