Πωλείται: Μια πολύ ιδιαίτερη Rolls-Royce Silver Shadow II [video]

Πωλείται: Μια πολύ ιδιαίτερη Rolls-Royce Silver Shadow II [video]

Τώρα είναι η ευκαιρία να αποκτήσεις μια κλασική Rolls-Royce η οποία εγκατέλειψε την πολυτέλεια για χάρη της ταχύτητας και της… αλητείας.

Στον κόσμο της βελτίωσης και του customizing, υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν την πεπατημένη, την εύκολη λύση, επιλέγοντας ένα δημοφιλές μοντέλο, και εκείνοι που προτιμούν να διαφέρουν.

Ωστόσο, η φράση «προτιμά να διαφέρει» μάλλον δεν αρκεί για να περιγράψει την ψυχοσύνθεση του ιδιοκτήτη αυτής της Rolls-Royce Silver Shadow II του 1979. Ο Βρετανός Corbin Goodwin πήρε ένα αυτοκίνητο του σαλονιού, που συνήθως διατηρείται σε άριστη κατάσταση και μεταφέρει ακόμα και σήμερα τους επιβάτες του με γερές δόσεις άνεσης και πολυτέλειας, και το έκανε… του δρόμου. Με εξόφθαλμες και φαινομενικά πρόχειρες βελτιώσεις, που το έκαναν να μοιάζει με αμερικανικό hot rod.

Ο κλασικός V8 των 6,75 lt της Rolls-Royce έχει αποκτήσει ένα twin-scroll τούρμπο της Bullseye Power, ενώ οι σωληνώσεις για τη σύνδεση του intercooler που έχει τοποθετηθεί στον εμπρός προφυλακτήρα περνούν μέσα από τη μάσκα και το καπό του αυτοκινήτου. Η εξάτμιση βγαίνει από το δεξί φτερό, ενώ οι σωληνώσεις του κυκλώματος ψύξης ακολουθούν… εξωτερικά τη γραμμή της οροφής και καταλήγουν στο πίσω μέρος αυτής της Silver Shadow II, όπου βρίσκεται πλέον το ψυγείο.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσα άλογα αποδίδει ο κινητήρας με αυτό τον τρόπο, πάντως όσα κι αν είναι φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός 4τάχυτου κιβωτίου της Borg-Warner, ενώ το πίσω διαφορικό είναι κολλημένο! Το θηρίο πατάει σε coilovers της Kings, ενώ οι 19άρες ζάντες που προέρχονται από Porsche Panamera φοράνε λάστιχα διαστάσεων 255/40 εμπρός και 295/40 πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε μια Rolls-Royce... drift car! [video]

Το εσωτερικό είναι ένα μίγμα πολυτελούς ατμόσφαιρας, σπορ χαρακτήρα και φτηνής πατέντας. Οι εργοστασιακές επενδύσεις της Rolls-Royce στο ταμπλό και τις πόρτες έχουν παραμείνει στη θέση τους. Τη θέση των εμπρός καθισμάτων έχουν πάρει δύο μπάκετ Sparco Speed, ενώ στον επιλογέα ταχυτήτων χρέη πόμολου εκτελεί μια… ανθρώπινη, ξύλινη φιγούρα. Το a/c έχει καταργηθεί, αλλά τουλάχιστον ηχοσύστημα υπάρχει, μην ανησυχείτε.

Το γιατί να θέλει κάποιος να φτιάξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ή ακόμα περισσότερο να πληρώσει για να το αποκτήσει σήμερα, για τους περισσότερους από εμάς θα παραμείνει ένα άλυτο μυστήριο. Αν ωστόσο ενδιαφέρεστε, η δημοπρασία θα παραμείνει στο Bring-a-trailer για πέντε μέρες ακόμη. Εν τω μεταξύ μπορούμε να θαυμάσουμε τη μοναδική αυτή Rolls-Royce Silver Shadow II σε video, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο την οδήγησε ο Matt Farah:

[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube