Πωλείται η Toleman-Hart του Ayrton Senna [video]

Πωλείται η Toleman-Hart του Ayrton Senna [video]

Πολύ σπάνια μπορεί κανείς ν’ αποκτήσει ένα τόσο σπέσιαλ κομμάτι από την ιστορία της F1.

Το μονοθέσιο που οδήγησε ο πιο θρυλικός οδηγός της Formula 1 σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του περιμένει τον αγοραστή του. Πρόκειται για την Toleman-Hart TG184-2 με την οποία ο Ayrton Senna διέλυσε τον πολύ πιο ισχυρό ανταγωνισμό στο Grand Prix του Μονακό το 1984.

Στην πρώτη του μόλις σεζόν στην κορυφαία βαθμίδα των αγώνων, ο Βραζιλιάνος είχε να αντιμετωπίσει πολύ πιο έμπειρους και καθιερωμένους οδηγούς όπως όπως οι Niki Lauda, Nelson Piquet, Rene Arnoux και Nigel Mansell.

Η TG184-2 δεν ήταν κακό μονοθέσιο αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρισκόταν στο επίπεδο των McLaren, Lotus, Renault και Williams. Ξεκινώντας από τη 13η θέση, όλοι οι παραπάνω παράγοντες συνηγορούσαν στο ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να κοντράρει στα ίσια τους πρωταθλητές.

Μετά από 32 γύρους o Senna βρισκόταν στην πρώτη θέση, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά και αφήνοντας τον κόσμο της F1 άφωνο! Η δυνατή βροχή είχε μετατρέψει τους δρόμους του πριγκιπάτου σε λίμνη, κάτι που έκανε το κατόρθωμά του ακόμα μεγαλύτερο!

Σε εκείνο το σημείο οι συνθήκες κρίθηκαν πολύ επικίνδυνες και ο αγώνας διεκόπη. Ο Senna πίστεψε, όπως ήταν λογικό, ότι είχε κερδίσει. Μέχρι που, ύστερα από σύσκεψη, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η τελική κατάταξη θα έβγαινε με βάση τις θέσεις που είχαν οι οδηγοί στον γύρο πριν βγει η κόκκινη σημαία, στον οποίο ο Senna είχε προσπεράσει την McLaren του Prost. Έτσι νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος, βγάζοντας τον Senna εκτός εαυτού επειδή πίστευε πως, όντας σε γαλλικό έδαφος, οι αγωνοδίκες ευνόησαν τον ομοεθνή.

Το μονοθέσιο που οδήγησε ο Ayrton στον αγώνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκθεση της Prindville στο κέντρο του Λονδίνου με τιμή πώλησης ένα εκατομμύριο στερλίνες, ήτοι 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους τελευταίους γύρους αυτού του επικού Grand Prix.

[Πηγή: prindville.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube