Πωλείται η Lincoln της Jackie Kennedy

Πωλείται η Lincoln της Jackie Kennedy

Ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο από το οποίο ο John Kennedy βγήκε ζωντανός, πριν τη δολοφονία του το 1963.

Η Lincoln Continental του 1961, που είχε παραχωρηθεί στο Λευκό Οίκο για προσωπική χρήση από την Jacqueline Kennedy, βγαίνει σε δημοπρασία τον Αύγουστο στο Monterey της California από τον οίκο Mecum.

Η Ford Motor Company είχε δανείσει το αυτοκίνητο στο στόλο του Λευκού Οίκου και χρησιμοποιείτο από την Jackie και την οικογένεια κατά την τραγικά συντομευμένη προεδρία του JFK.

Είναι το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πρόεδρο, την Jackie και τον κυβερνήτη του Texas, John Connally, από το χορό του Hotel Texas, μέσα από τους δρόμους του Fort Worth, στην αεροπορική βάση του Carswell απ’ όπου πήραν τη σύντομη και μοιραία πτήση προς το Dallas, στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

Η συγκεκριμένη Lincoln είναι στην κορυφαία της έκδοση, με κινητήρα V8, 7.050 κυβικών και 300 ίππων, υδραυλικό τιμόνι, υποβοήθηση στα φρένα, ηλεκτρικά παράθυρα και σκεπή, cruise control και τάσια που καλύπτουν όλο τον τροχό. Η μυστικές υπηρεσίες είχαν εγκαταστήσει και ασύρματο κάτω από ταμπλό, ο οποίος όμως έχει προ πολλού χαθεί.

Μετά τη θητεία του στο Λευκό Οίκο, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την αντιπροσωπεία Steuart Ford, στο Lanham του Maryland. Ανακατασκευάστηκε πριν λίγα χρόνια.

Με τη νεωτεριστική αισθητική της, αυτή η γενιά της Continental ήταν πάντα ξεχωριστή. Συνήθως απαντάται σε πιο σκούρα χρώματα, αλλά το λευκό ταιριάζει απόλυτα στις απλές και απέριττες γραμμές της.

Σε μια τέτοια Continental, αλλά με επιμηκυμένο μεταξόνιο, ήταν που δολοφονήθηκε ο John Kennedy, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες της gallery.

Η μοναδική ιστορία της λευκής Continental Convertible την καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους απανταχού συλλέκτες ενθυμίων. Όπως λέει το κλισέ, φανταστείτε τι ιστορίες έχει να διηγηθεί…

[Πηγή: Mecum]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube