Πωλείται BMW M3 CSL, μόνο (πολύ) σοβαρές προτάσεις [video]

Πωλείται BMW M3 CSL, μόνο (πολύ) σοβαρές προτάσεις [video]

Υπάρχει πλέον μόνο μεταχειρισμένη, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο ελκυστική.

Όταν έβγαλε την πρώτη Μ3 το 1985, η BMW άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο των σπορ κουπέ. Η συγκεκριμένη γενιά, με τον κωδικό Ε30, έχει αποκτήσει τη φήμη του πιο καθαρόαιμου αυτοκινήτου που έχει δημιουργήσει το M Division.

Μετά από ένα «διάλειμμα» με την Ε36, που δεν θεωρήθηκε άξια διάδοχος της πρώτης, η Ε46 επανέφερε την Μ3 στην κορυφή της κατηγορίας αλλά και των προτιμήσεων των αγοραστών.

Η CSL (Coupe Sport Leichtbau) παρουσιάστηκε το 2003 και έκανε τους φαν της Μ3 να ενθουσιαστούν ακόμα περισσότερο, κάτι που κατάλαβε και η ίδια η BMW που αποφάσισε να επαναφέρει τον λογότυπο στην Μ4 το 2016.

Το M Division δεν περιορίστηκε στην αύξηση της ισχύος από τους 343 στους 360 ίππους, που έδιναν επιτάχυνση 4,9’’ στα 0-100 km/h, αλλά έδωσε μεγάλη έμφαση στη μείωση του βάρους.

Για να το πετύχει αυτό αφαίρεσε μεγάλο μέρος της ηχομόνωσης, τα ηλεκτρικά καθίσματα, το σύστημα πλοήγησης και τον κλιματισμό μαζί με το ηχοσύστημα, αν και τα δύο τελευταία ήταν διαθέσιμα για όσους το επιθυμούσαν χωρίς επιπλέον χρέωση. Επιπλέον, το ημιαυτόματο κιβώτιο SMG-II ήταν η μόνη διαθέσιμη επιλογή.

Τα πάνελ του αμαξώματος αντικαταστάθηκαν από άλλα, κατασκευασμένα από πολυμερή ενισχυμένα με ανθρακονήματα, τα παράθυρα ήταν πιο λεπτά και η οροφή ήταν ανθρακονημάτινη. Το αποτέλεσμα ήταν η CSL να ζυγίζει 1.385 kg, 110 λιγότερα από τη στάνταρ έκδοση.

Με νέα αμορτισέρ και ελατήρια αγωνιστικών προδιαγραφών, πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης, μεγαλύτερα φρένα από την Μ5 και επιπλέον λειτουργία «M track mode» στο σύστημα ευστάθειας που άφηνε περισσότερη ελευθερία στον οδηγό πριν παρέμβει, τα δυναμικά χαρακτηριστικά έγιναν ακόμα καλύτερα.

Η M3 CSL κατασκευάστηκε σε 1.383 κομμάτια. Ένα από τα 840 αριστεροτίμονα είναι διαθέσιμο προς πώληση και, με 40.000 km, πλήρες ιστορικό σέρβις και εντελώς ατρακάριστο, είναι πειρασμός.

Το μόνο πρόβλημα είναι η τιμή: €109.500 δεν τα λες και λίγα και σήμερα μπορείς ν' αγοράσεις πολλά σπορ μοντέλα με τα ίδια, ή λιγότερα, χρήματα. Δεν θα έχουν όμως την αίγλη και τον σχεδόν αγωνιστικό χαρακτήρα της CSL.

[Πηγή: pfund-automobile.de]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube