Pokémon GO : Η πρώτη θανατηφόρα παράπλευρη απώλεια

Pokémon GO : Η πρώτη θανατηφόρα παράπλευρη απώλεια

Ο θάνατος μιας πεζής και ο σοβαρός τραυματισμός μιας δεύτερης καταχωρίζονται ως η πρώτη εθνική θανατηφόρα παράπλευρη απώλεια του Pokémon GO.

Το παιχνίδι Pokémon GO αποτελεί παγίδα θανάτου; Προφανώς και όχι! Αλλά όταν παίζεται από τον οδηγό ενός αυτοκινήτου, οι πιθανότητες η διασκέδαση να μετατραπεί σε δράμα αυξάνονται κατακόρυφα.

Πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν ήδη συμβεί στους δρόμους σε όλον τον κόσμο και έχουν οφείλονται σε ασυνείδητους οδηγούς και παίχτες ταυτόχρονα. Μέχρι σήμερα τα θανατηφόρα δυστυχήματα αφορούσαν αποκλειστικά αυτούς, με τις παράπλευρες απώλειες στην Ιαπωνία να περιορίζονται στον τραυματισμό άλλων οδηγών, επιβατών ή πεζών.

Αλλά αυτό είναι η πρώτη θανατηφόρα απώλεια σε δρόμο της Ιαπωνίας που αποδίδεται σε παίκτη του Pokémon GO. Έτσι, κατά ένα ειρωνικό τρόπο, το συμβάν μας έρχεται από τη χώρα όπου γεννήθηκε το φαινόμενο αυτό. Το περιστατικό έγινε στην επαρχία της Tokushima. Ένας οδηγός ΙΧ, ηλικίας 39 ετών, που οδηγούσε και ταυτόχρονα έπαιζε, παρέσυρε δύο πεζές ηλικιωμένες γυναίκες, 69 και 72 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κυνηγώντας Pokémon έπεσε πάνω σε περιπολικό! [videο]

Η πρώτη εξέπνευσε, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι παγίδες γύρω από Pokémon GO με την παγκόσμια επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητα πολλές. Παρά της προειδοποιήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας που προσκαλεί τους φαν του παιχνιδιού να μην παίζουν όταν οδηγούν, τα δράματα δεν αποφεύγονται.

Το να κυνηγάς ψηφιακές οντότητες μέσω του κινητού τηλεφώνου, που εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους, ανοιχτούς δρόμους ή άλλα επικίνδυνα σημεία για τον απλό άνθρωπο φαίνεται ότι είναι της μόδας. Ένα κόνσεπτ που απαιτεί ελάχιστη οξυδέρκεια, αλλά από την άλλη παραμένει και μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή GPS, αναφερόμενη στα πιο ενδιαφέροντα μέρη του κόσμου για επίσκεψη. Που χρειάζεται να τα εξερευνήσεις έξυπνα. Και γι’ αυτό αρκεί να ξεχάσεις το σφάλμα που εμφανίζεται παραπάνω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube