Ποιος χρειάζεται τη ρημαδοζώνη;! [video]

Ποιος χρειάζεται τη ρημαδοζώνη;! [video]

Μια μετωπική αλά ρωσικά στέλνει έναν επιβαίνοντα από κάθε αυτοκίνητο εκτός… αυτοκινήτου.

Ή μάλλον δύο από το ένα αυτοκίνητο, καθώς η παθούσα ήταν έγκυος.

Η ρωσική αυτοκινητική πραγματικότητα συνθέτει το ανεξάντλητο βιβλίο των case studies που κάθε χρήστης του δρόμου οφείλει να γνωρίζει, τουλάχιστον στις επικεφαλίδες του.

Όπως σε κάθε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος χρειάζονται τουλάχιστον τρεις παράγοντες να συνηγορήσουν προκειμένου να συμβεί. Και τους έχουμε:
- Το ημιφορτηγό στρίβει διαγώνια και όχι αναμένοντας στη μεσαία λωρίδα να «κόψει» σε ορθή γωνία.
- Ο οδηγός του ημιφορτηγού εκτιμά λάθος την απόσταση και την ταχύτητα του αντιδιερχόμενου αυτοκινήτου.
- Το αυτοκίνητο κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή.

Και φυσικά, εκτός των παραγόντων της σύγκρουσης, αλλά καθοριστικός παράγοντας επιβίωσης και ασφάλειας, η ζώνη ασφαλείας. Κανένας δεν φοράει. Το αποτέλεσμα είναι να εκτιναχθούν η έγκυος συνοδηγός του αυτοκινήτου και ο οδηγός του φορτηγού (αλλά από την πόρτα του συνοδηγού) έξω από το αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βγήκε από το δρόμο, ανετράπη και τινάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο! [video]

Σε ποια κατάσταση ήταν ύστερα από το ατύχημα οι εμπλεκόμενοι δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο που είδαμε είναι ο οδηγός του φορτηγού να πετάγεται όρθιος, στιγμές αφότου βρέθηκε στη άσφαλτο. Αν αυτό σημαίνει κάτι.

Εκείνο στο οποίο θα σταθούμε είναι η χρήση της ζώνης ασφαλείας που συχνά βλέπουμε να μην γίνεται από τις εγκύους. Πρόκειται για μεγάλο λάθος. Ακόμη κι αν -εσφαλμένα- δεχτούμε ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει το έμβρυο από τέτοια χρήση, εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ασφάλεια και η ζωή της κυοφορούσας. Προϋπόθεση για τη συνέχεια της κύησης είναι η υγεία της.

[Πηγή video rawleak]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube