Πλαστές πινακίδες ορίων ταχύτητας στη Μ. Βρετανία

Πλαστές πινακίδες ορίων ταχύτητας στη Μ. Βρετανία

Κάποιος φαρσέρ στη Μ. Βρετανία άλλαξε τις πινακίδες ορίου ταχύτητας σε έναν δρόμο και όλοι οι οδηγοί έγιναν παράνομοι εν αγνοία τους.

Άκρως επιτυχημένη ήταν η ενέργεια του φαρσέρ που τοποθέτησε πινακίδες με μεγαλύτερο όριο ταχύτητας σε έναν δρόμο κοντά στο Rotherham της Μ. Βρετανίας, όπως φάνηκε από τα πρόστιμα, τα οποία για τρεις ημέρες πολλαπλασιάστηκαν...

Το ότι κάποιος είχε αντικαταστήσει τις πινακίδες με άλλες που απεικόνιζαν μεγαλύτερο όριο ίσως να είχε περάσει απαρατήρητο αν τα φωτογραφικά ραντάρ που είναι τοποθετημένα σε αυτό τον δρόμο δεν ήταν τόσο ευαίσθητα. Κι αυτό γιατί με την υποτιθέμενη αύξηση του ορίου για τρεις μέρες από τα 30 που ήταν κανονικά στα 40 mph, δηλαδή από 50 σε 65 km/h, αυξήθηκαν κατά πολύ οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Ο νόμος βέβαια ορίζει σαφώς ότι η τροχαία πρέπει να ελέγχει την ύπαρξη σωστής σήμανσης πριν επιβάλλει κυρώσεις για παραβίαση του ορίου ταχύτητας σε κάποιον οδηγό. Οι οδηγοί άλλωστε δεν είναι υποχρεωμένοι να σταματάνε και να ελέγχουν τη γνησιότητα κάποιας πινακίδας πριν εφαρμόσουν το αυξημένο όριο που αναγράφεται σε αυτή.

Οι συγκεκριμένες πινακίδες πάντως ήταν εντελώς ίδιες με τις γνήσιες, έχοντας ακόμα και ανακλαστική επίστρωση. Φαίνεται μάλιστα πως δεν είναι καθόλου δύσκολο για κάποιον να προμηθευτεί πινακίδες που να πληρούν τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με τις κανονικές. Στη Μ. Βρετανία συγκεκριμένα υπάρχουν καταστήματα που τις πουλάνε προς £21 (€26,5).

Η φάρσα κρίνεται πετυχημένη λοιπόν, και τώρα η τροχαία της περιοχής και οι εκατοντάδες οδηγοί που έπεσαν θύματα του αυξημένου ορίου θα πρέπει να βρουν μια λύση στο πρόβλημά τους.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube