Pick-up καταπίνει αγωνιστικά στην πίστα [video]

Pick-up καταπίνει αγωνιστικά στην πίστα [video]

Σκέψου να βρίσκεσαι στην πίστα με το καμάρι σου, μια Lamborghini Huracán προδιαγραφών GT3 με σλικ και να γεμίζει τους καθρέφτες σου ένα… αγροτικό.

Δεν πρόκειται για ψέμα! Αυτό ακριβώς συνέβη πρόσφατα στην πίστα του Silverstone σε track day και χάρη στο EVO έχουμε και τα κινηματογραφικά πειστήρια.

Βέβαια, αλήθεια είναι ότι το pick-up δεν ήταν το Datsun του Θανάση από τη Μακρυράχη. Αλλά ένα Vauxhall Maloo VXR8 LSA, ένα δίθυρο «φορτηγάκι», βασισμένο στο 4θυρο σπορ σεντάν Vauxhall VXR8 –φανταστείτε κάτι σε Giulia Quadrifoglio. Ένα φορτηγάκι hot rod, με κομπρεσοράτο μοτέρ 6,2λιτρο V8 LSA, τέταρτης γενιάς, με 544 PS και 68,4 kgm. Νούμερα που το καθιστούν το πιο γρήγορο pick-up στον κόσμο. Αλλά και πίσω από το τιμόνι δεν καθόταν ο Θανάσης. Ή τέλος πάντων ο μέσος οδηγός των επαγγελματικών του είδους. Ήταν ο Tiff Needell, πρώην παρουσιαστής του Top Gear, πετυχημένος οδηγός αγώνων και μάστορας του ντίφτινγκ.

Παρά λοιπόν το σιρκουί που ήταν πίτα στα ακριβά και ειδικά trackday cars, ανάμεσα στα οποία έβρισκες Caterham, Radical και Lotus, ο Needell και το Maloo του έκαναν σχεδόν όλους να σκιαχτούν. Όπως θα δείτε, αν και πιστεύουμε ότι το γνωρίζετε, η οδήγηση του Needell είναι απόλαυση όχι μόνο για την τεχνική, αλλά και για την αβίαστη πρόζα της, περιλαμβανομένων των μπινελικίων.

Τελικά, ο οδηγός της Huracán GT3 κατάφερε να κρατήσει το Needell πίσω του, αν και νομίζουμε ότι η περηφάνεια του πρέπει να ταρακουνήθηκε κομμάτι.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Τα ράσα δεν κάνουν το παπά! Τι άλλο; 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube