Peugeot 208 GTi UcciUssi, όπως λέμε Rallye

Peugeot 208 GTi UcciUssi, όπως λέμε Rallye

Η Peugeot Ιταλίας ετοίμασε μια έκδοση του 208 GTi με λευκές σιδερένιες ζάντες που συγκινεί πολλούς αλλά δυστυχώς απευθύνεται σε ελάχιστους.

Το περίεργο όνομα One Off UcciUssi αυτού του Peugeot 208 GTi έχει μια πολύ λογική εξήγηση: είναι αφιερωμένο στο πλήρωμα Paolo Andreucci - Anna Andreussi που έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια τέσσερις τίτλους ράλι στην Peugeot. Και θα το χρησιμοποιούν μόνο αυτοί, για τις αναγνωρίσεις τους.

Οι αλλαγές που έγιναν στο συγκεκριμένο 208 ήταν επιλογές του ίδιου του επτάκις πρωταθλητή ράλι Paolo Andreucci. Η σημαντικότερη διαφορά του One Off UcciUssi σε σχέση με το συμβατικό Peugeot 208 GTi -το οποίο δοκιμάζουμε στο DRIVE Ιουνίου που κυκλοφορεί- είναι οι λευκές σιδερένιες ζάντες 17’’, που παραπέμπουν στις αντίστοιχες των θρυλικών 205 και 106 Rallye. Στην περίπτωση του 208 όμως δεν υπάρχουν ούτε ελαφρύτερα υλικά ούτε εκπτώσεις στον εξοπλισμό όπως σε εκείνα, ώστε να μειωθεί το βάρος.



Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στα μηχανικά μέρη. Ο 1.600άρης κινητήρας turbo του συμβατικού Peugeot 208 GTi αποδίδει και εδώ 200 PS, ενώ και η ανάρτηση είναι η εργοστασιακή. Στον εμπρός προφυλακτήρα αλλά και στις πίσω κολόνες βλέπουμε τις χαρακτηριστικές κόκκινες, μπλε, κίτρινες και γαλάζιες ρίγες της Peugeot Sport. Και κάτω από τους πλαϊνούς καθρέφτες υπάρχουν τα ονόματα «Ucci» και «Ussi» για οδηγό και συνοδηγό, αντίστοιχα.



Στα δερμάτινα καθίσματα υπάρχει ραμμένη η φράση Hic Sunt Leones. Στα λατινικά σημαίνει εδώ υπάρχουν λιοντάρια και περιγράφει κάποιο άγριο, ανεξερεύνητο μέρος, αλλά στην περίπτωση της Peugeot είναι εμφανής ο συνειρμός με το δικό της λιοντάρι και την ισοπεδωτική παρουσία του στους ιταλικούς αγώνες.

Άλλωστε για χρήση στους αγώνες φτιάχτηκε και αυτό το ιδιαίτερο 208 GTi. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιείται από το πλήρωμα Andreucci-Andreussi για τις αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών. Μήπως αν εκδηλώναμε αρκετό ενδιαφέρον στην ελληνική Peugeot θα έφτιαχναν μια αντίστοιχη έκδοση και για εμάς;



[Πηγή: Info Motori]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube