Πέθανε ο James Garner, ηθοποιός και φανατικός του αυτοκινήτου [videos]

Πέθανε ο James Garner, ηθοποιός και φανατικός του αυτοκινήτου [videos]

O ηθοποιός James Garner, γνωστός από τις τηλεοπτικές σειρές Φάκελοι Rockford και Maverick, από τις οποίες η πρώτη προβλήθηκε και στην Ελλάδα, έφυγε σε ηλικία 86 ετών από φυσικά αίτια.

Ωστόσο, ο Garner στην Ευρώπη έγινε γνωστός και πολιτογραφήθηκε ως άνθρωπος του αυτοκινήτου, ύστερα από τη συμμετοχή του στο καστ της ταινίας Grand Prix το 1966.

Στην ταινία, ο Garner υποδυόταν τον Pete Aron, πιλότο της ιαπωνικής ομάδας Yamura, η οποία πήρε τελικά και το κινηματογραφικό πρωτάθλημα.

Ύστερα από το Grand Prix, το πάθος του James Garner για τους αγώνες φούντωσε, σε σημείο που αργότερα έγινε συνιδιοκτήτης της ομάδας American International Racers, με συμμετοχές στους αγώνες αντοχής του Le Mans, της Daytona και του Sebring.

Ο Garner ακόμη συμμετείχε στο Baja 500, ενώ πήρε μέρος σε αγώνες off-road στο τιμόνι μιας Oldsmobile 442, το 1969 και 1970. Το πάθος του για αγώνες έφτασε μέχρι και στην Indy 500, όπου οδήγησε το Pace Car το 1975, το 1977 και το 1985.

Με τέτοιο πάθος για το αυτοκίνητο λοιπόν δεν είναι καθόλου περίεργο που το μετέφερε και στην καριέρα του ως ηθοποιού. Ειδικά στους Φάκελους Rockford, όπου ο Garner ως Jim Rockford έκανε J-turn με τη χρυσαφιά Pontiac Firebird Esprit για να ξεφύγει από τους διώκτες του. Φυσικά τον ελιγμό δεν τον έκανε κάποιος στάντμαν, αλλά ο ίδιος, με αποτέλεσμα όλοι να αναφέρονται στο J-turn ως Rockford Turn.

[Πηγή ABC News

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube