Πέθανε ο Alan Peckolick, σχεδιαστής του logo της GM

Πέθανε ο Alan Peckolick, σχεδιαστής του logo της GM

Ο Alan Peckolick, ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε πώς θα είναι ο λογότυπος της General Motors, πέθανε στις 3 Αυγούστου σε ηλικία 76 ετών.

Ο θάνατος του Alan Peckolick, στο Danbury του Connecticut, προήλθε από εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε ύστερα από πτώση, σύμφωνα με τη σύζυγό του, Jessica Weber, όπως αναφέρουν οι The New York Times.

Ο Peckolick πιστώνεται με την επινόηση της «μυώδους, στιβαρής μπάρας» που βρίσκεται κάτω από τα αρχικά «GM». Εκτός από τους λογότυπους, στον Peckolick πιστώνονται ακόμη ο σχεδιασμός των γραμματοσειρών της Mercedes-Benz, της Pfizer και της Revlon.   

Ο Peckolick γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1940 στη Νέα Υόρκη. Απορρίφθηκε από πολλές σχολές Καλών Τεχνών, μέχρι που αποδέχτηκε την αίτησή του το Ινστιτούτο Pratt, αλλά του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το τμήμα εικονογράφησης επειδή δεν μπορούσε να σχεδιάσει. Έτσι, ο Peckolick μεταπήδησε στη γραφιστική σχεδίαση και αποφοίτησε το 1964. Στη συνέχεια άνοιξε δικό του γραφείο σχεδιασμού, όπου εργάστηκε μέχρι να ενταχθεί στο δυναμικό του γραφείου  Lubalin, Smith και Carnase, το 1972. Όπου και αργότερα θα συνέχισε ως συνεταίρος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube