Πετάξου για μια μπύρα με το αεροπλάνο

Πετάξου για μια μπύρα με το αεροπλάνο

Ένας 37χρονος Αυστραλός συνελήφθη όταν χρησιμοποίησε το νεοαποκτηθέν αεροπλάνο του για να πάει να πιει μια μπύρα στην τοπική pub.

Η εικόνα ενός μικρού αεροπλάνου παρκαρισμένου σε θέση αυτοκινήτου έξω από μια pub είναι σίγουρα αστεία, η αυστραλιανή αστυνομία όμως είδε το θέμα αρκετά σοβαρά και συνέλαβε τον υπαίτιο.

Ένας 37χρονος κάτοικος του Newman, στην Αυστραλία, αγόρασε πρόσφατα ένα μικρό 2θέσιο αεροπλάνο μάρκας Beechcraft το οποίο χρειάζεται αρκετή δουλειά πριν ξαναπετάξει. Εκτός από διάφορα υποσυστήματά του που θέλουν επισκευή, το βασικό είναι ότι του λείπουν τα φτερά. Οπότε τι πιο λογικό, εφόσον δεν μπορεί να πετάξει, από το να το μεταφέρει στο σπίτι του μετά την αγορά οδικώς.

Στον δρόμο σταμάτησε σε μια pub για να πιει μια μπύρα, παρκάροντας το αεροπλάνο σε μια κανονική θέση αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες είχε αφήσει τον κινητήρα αναμμένο, με τον έλικα να γυρίζει! Μάλιστα από τον χώρο του κινητήρα έβγαινε ένα σωληνάκι βενζίνης που κατέληγε σε ένα μεταλλικό δοχείο στην καμπίνα. Λογικό ήταν να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια η αστυνομία της περιοχής.



«Εκείνη την ώρα γυρνούσαν παιδιά από το σχολείο. Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ άσχημα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Newman. «Αρκετοί βρήκαν το περιστατικό πολύ αστείο, όμως ήταν πολύ επικίνδυνο και δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με αυτό που έγινε». Και η αλήθεια είναι ότι την ώρα που το αεροπλάνο έκανε τη βόλτα του οι δρόμοι ήταν γεμάτοι αυτοκίνητα και πεζούς.

Ο 37χρονος δράστης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει δίπλωμα πιλότου, πρόκειται να δικαστεί στις 18 Νοεμβρίου.

[Πηγή: BBC Australia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube