Περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας για την Jaguar Land Rover

Περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας για την Jaguar Land Rover

Οι χαμηλότερες πωλήσεις στην Κίνα, η μειωμένη ζήτηση για πετρελαιοκίνητα μοντέλα και οι επιπτώσεις του Brexit δημιουργούν πονοκέφαλο στην Tata

H Jaguar Land Rover είχε μια δύσκολη χρονιά το 2018, και ως αποτέλεσμα ανακοίνωσε πως θα κοπούν επιπλέον 4.500 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα επιταχύνει τα πλάνα της για περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Οι συνολικές πωλήσεις της Jaguar Land Rover to 2018 ήταν 592.708 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,6% σε σύγκριση με πέρυσι. 

H εταιρεία είχε ζημία £90 εκατ. λίρες στο πρώτο 9μηνο του 2018, σε αντίθεση με το κέρδος £385 εκατ. που σημείωσε το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Η πτώση των πωλήσεων στην αγορά της Κίνας και η χαμηλότερη ζήτηση για πετρελαιοκίνητα μοντέλα σε συνδυασμό με την ανασφάλεια που προκαλεί το Brexit, έχουν δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά θέματα στην ινδική Tata που έχει τον οικονομικό έλεγχο της Jaguar Land Rover.

Οι πωλήσεις της Land Rover ήταν 411.875 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση 6,9% σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, η Jaguar σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων το 2018, με 180.833 μοντέλα (+1,2%), χάρη στα SUV E-Pace, F-Pace και την ηλεκτροκίνητη I-Pace, καθώς οι πολυτελείς μπερλίνες της φίρμας δείχνουν να μην έχουν περιθώριο ανάκαμψης. Στο άμεσο μέλλον, η βρετανική εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα με την παραγωγή νέων ηλεκτροκινητήρων στο Wolverhampton και μπαταριών στο Birmingham.

Σύμφωνα με το BBC News, οι περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας στο προσωπικό που έρχονται να προστεθούν σε 1.500 θέσεις που χάθηκαν πέρυσι, αφορούν κυρίως στη Μ.Βρετανία και θα γίνουν με προσφορά εθελοντικών πακέτων εξόδου στους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube